Mitt Warszawa med Herman Lindqvist

16 – 19 maj 2024

Exklusiv långhelg till Warzawa i maj

Följ med på en exklusiv långweekend till Polen och Warszawa där Herman Lindqvist och hans fru Liliana visar upp sin älskade hemstad. Vi får uppleva det genuina Warszawa och längs vägen berättar dom om olika händelser som satt sina spår i stadens brokiga historia.

Utöver alla historiska händelser och berättelser så visar Herman och Liliana även upp Warszawas kulinariska sida där alla restauranger vi äter på är noga utvalda av dom själva.

Program – Mitt Warszawa med Herman Lindqvist

 

Resfakta

Flyg
Från Stockholm eller Köpenhamn* till Warszawa t/r inkl 1 incheckat bagage

*Vi undersöker gärna möjligheten att resa från din närmaste avreseort. Eventuellt pristillägg kan tillkomma.

Hotell Sofitel Victoria*****
16 – 19 maj 2024

Pris
Från 27 995:- per person

Med reservation för eventuella ändringar

Dag för dag

Dag 1. Flyg till Warszawa
Vi landar i Warszawa under förmiddagen och börjar med en bussrundtur där vi får se stadens kända landmärken. Turen fortsätter mot gamla stan där vi besöker Warszawa museum och får se en kort film om Warszawas historia.

Vi intar lunch i en av de mest anrika restaurangerna i Warszawa, U Fukiera. Restaurangen som ligger i gamla stan har en unik historia som sträcker sig tillbaka ända till 1600-talet. Detta är inte bara en av Herman Lindqvists favoritrestauranger utan även Madeleine Albright, Claudia Schiffer och Henry Kissinger väljer att äta här.

Efter en härlig tvårätters lunch fortsätter vi mot det kungliga slottet där vi får en guidad tur innan det är dags att bege oss till vårt hotell för incheckning och en stunds avkoppling.

Vår trerätters välkomstmiddag intas på välrenommerade restaurangen Ale Gloria som bjuder på delikatesser från det polska köket.

 

Dag 2. 
Efter frukost på hotellet gör vi ett besök på Polin museum där vi bland annat får se utställningen ”The Fate of Jewish Civilians During the Warsaw Ghetto Uprising” som är den första utställningen som tillägnats Warszawas getto.

Efter besöket gör vi en panoramatur med buss genom gettoområdet. Gettot skapades av nazisterna i oktober 1940 för internering av judar i Warszawa och dess omgivning. Warszawas getto var det största judiska getto som upprättades av nazisterna.

Vi intar lunch på restaurang Gessler Wodka na Widelcu som serverar klassiska polska rätter. Vi fortsätter med en promenad längs den ”kungliga vägen” och besöker bland annat Kazimierzowski Palace som tidigare var en privat bostad för polska monarker under 1700-talet och 1800-talet.

Efter besöket finns det tid att strosa runt på egen hand innan vi gör ett besök i den botaniska trädgården som ligger uppe på taket av universitetets bibliotek. (Under dagens promenadutflykter går vi en sträcka på sammanlagt ca 3 km)

Vi åker tillbaka till vårt hotell för en stunds vila innan vi intar en trerätters middag på Stary Dom

Dag 3.
Efter frukost gör vi en bussrundtur i Praga distriktet. Praga är en historisk förstad till Polens huvudstad Warszawa och utgjorde en egen stad fram till 1791. Sedan 1945 är Praga uppdelat i Praga Północ (Norra Praga) och Praga Południe (Södra Praga).

Vi stannar för lunch på restaurang u Wieniawy innan vi beger oss till Kultur och vetenskapspalatset. Kulturpalatset är inte bara Warszawas högsta byggnad utan hela Polens, med sina 234 meter. Det restes som en ”gåva” från Sovjetunionen och är ett typiskt exempel på socialrealistisk arkitektur. Vi avslutar med att åka hiss 30 våningar upp så vi når utsiktsplattformen, varifrån vi har en fantastisk utsikt över Warszawa.

Efter rundturen åker vi tillbaka till vårt hotell och får lite fri tid innan det är dags att bege sig till restaurang Rozana för en trevlig avskedsmiddag.

Dag 4
Efter frukost checkar vi ut och beger vi oss till Lazienki Royal Park, en av de vackraste palats- och parkkomplexen i Europa. Här får vi njuta av en Chopin konsert av unga pianister av yppersta världsklass från världens alla hörn. (ca 1 h).

Konserten är ett utomhusarrangemang i parken och de flesta sitter på gräsmattorna runt omkring på medhavda underlägg. Konserterna har varit ett populärt inslag för många Warszawabor ända sedan starten 1959 och är ett av de äldsta musikaliska evenemangen i Warszawa.

Efter lite fri tid i parken fortsätter vi mot restaurang Belvedere för lunch innan vi beger oss till flygplatsen för hemresa.

Allt detta ingår i priset

 • Flyg till Warszawa inklusive 1 incheckat bagage t/r
 • Transfer från flygplats till hotell t/r
 • Boende 3 nätter på femstjärniga Sofitel Victoria*****
 • 4 Tvårätters luncher på utvalda förstklassiga restauranger
 • 3 Trerättersmiddagar på utvalda förstklassiga restauranger
 • Vatten och kaffe till måltiderna
 • Alla utflykter/besök och entréer enligt program
 • Lokalguider och transfers
 • Föredrag och kåserier med Herman Lindqvist
 • Lagstadgad resegaranti
 • Svensk färdledare från Go Travel

Ej inkluderat i priset

 • Dryck till maten utöver vatten och kaffe
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Sofitel Victoria*****

Det 5-stjärniga unika Sofitel Warsaw Victoria Hotell är beläget i Warszawas turistområde, nära Heliga korsets kyrka och inom 500 meter från tunnelbanestationen Nowy Swiat – Uniwersytet

Alla rum har lyxig modern inredning, bekväm arbetsyta samt ett badrum i marmor med badkar och badprodukter från Balmain. Varje rum är luftkonditionerat och utrustat med en 42-tums TV, telefon, gratis internetuppkoppling, kassaskåp, BOSE Sound-system samt te- och kaffekokare.

På hotellet finns också inomhuspool, utomhusbassäng, casino samt spa & hälsocenter.

Ciceron

Herman Lindqvist, författare, kåsör, journalist och kolumnist. Han har skrivit över sextio böcker och han skriver ständigt fler. Det är framför allt historiska verk, men också skönlitteratur, biografier, kåserier m.m.

Han föddes i Stockholm 1943, men växte upp i Helsingfors. Han tog studenten, läste statskunskap och började sitt yrkesliv som journalist. Vid 25 års ålder blev han utrikeskorrespondent för Aftonbladet och bevakade sedan under mer än tjugo år krig och katastrofer i alla världsdelar för Aftonbladet, Expressen, SVT och Riksradion.

Herman Lindqvist har tidigare varit gift två gånger och har fem vuxna barn samt fyra barnbarn. Sedan oktober 2013 har han levt med sin partner Liliana Komorowska. Paret flyttade till Warszawa sommaren 2014 och gifte sig den 6 juni 2015.

Sedan 1990 är han heltidsförfattare. Under åren 1992–2006 utgavs hans stora verk Historien om Sverige i elva delar. Den bokserien har tillsammans med de omkring trettio avsnitten av Hermans historia som sändes i SVT mellan 1991 och 2002 starkt bidragit till det ökade historieintresset i Sverige. Många har vittnat om att det är Herman Lindqvists medryckande sätt att berätta som har fått dem intresserade av historia.

Herman Lindqvist har en djup kunskap om Sveriges kungahus, som han har skrivit flera böcker om, senast Kungligt och mänskligt (2010). Han har också undervisat prinsessorna Victoria och Madeleine i Sveriges historia.

 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser: