HUMMERSAFARI

Följ med på hummersafari i Bohuslän

September och Oktober 2024

Långweekend med hummerfiske. 3 nätter på gemytligt boende i Örn. Närhet till havet i en av Bohusläns vackraste omgivningar.

Kan det finnas något mer exotiskt än att resa ut på havet en klarblå oktoberdag och fiska sin egen hummer? I detta weekendpaket har vi plockat ihop det bästa från Västkusten. Du bor hemtrevligt i den lilla byn Örn, vid en av Bohusläns vackra fjordar. Bengt, ägaren av boendet har många strängar på sin lyra. Han är husvärd, hummerfiskare, kock och äventyrare. När han inte är på Örn kan man finna honom i sadeln på en motorcykel någonstans i världen.

Världskartan i restaurangen vittnar om hans resor och strapatser. Under denna weekend besöker du Smögen med dess bryggor och sjöbodar. Dit tar vi dig naturligtvis båtledes. Det är också nära till flera namnkunniga platser såsom Hunnebostrand, Ramsvik och Fjällbacka med fina vandringsleder. Passa på och gör ett besök på Malmön med sina vackra stränder och stora stenbrott. Stenhuggeriet har genom tiderna varit en viktig inkomst och industri i Bohuslän.

Detta är en riktig ”må bra helg” där du slappnar av, lämnar vardagen och låter dig pysslas om. Samtidigt är du med på ett riktigt äventyr. Kan detta till och med vara något som står på din ”Bucketlist”? Välkommen på hummersafari! Hummerfiske är en gammal tradition i Bohuslän och en del av en fiskares hårda arbete som du under denna resa får ta del av.

Program Hummersafari 2024

Go Travel tipsar

Kombinera din resa med ett besök i goa Göteborg.
Visste ni att Göteborg har rankats som världens mest hållbara destination enligt Global Destination Sustainability Index, varje år, sedan 2016? Det är något de verkligen kan vara stolta med och det finns ett flertal mysiga ekologiska restauranger runt om i stan. Gör ett besök i Haga, Göteborgs äldsta stadsdel eller utforska Trädgårdsföreningens oas och palmhus, mitt i hjärtat av city.

Läs mer om Göteborg här

Program dag för dag

Dag 1 Välkommen Hem till Bengt!
Vid ankomst till boendet på Örn väntar värden Bengt med en god middag i den hemtrevliga restaurangen. Örn är ett litet samhälle längst in i Örnfjorden, några kilometer nordost från Smögen. Här bor du bekvämt och genuint under de kommande tre nätterna.

Dag 2 Smögen med båt
Efter frukost väntar en båtresa med privat båt till Smögen. Vi passerar genom Örnfjorden mot Hovenäset och Kungshamn. Framför oss ser vi Hållö och det öppna havet. Ankomsten till Smögen sker den ”rätta” vägen, dvs från havssidan. De pittoreska båthusen ligger längs bryggan som ett färgglatt pärlband. På Smögen får du tid att kika runt på egen hand. Promenera förbi små gränder och fiskarstugor, strosa längs båthamnen eller gör en lätt vandring längs en vandringsled över de röda granitklipporna. Utsikten är vacker från de släta stenhällarna på den här delen av ön.

Vi äter en gemensam lunch på den mest anrika restaurangen vid Smögens brygga. På eftermiddagen blir vi hämtade med båt och reser tillbaka till Örn. Väl tillbaka i Örn är badtunnan uppvärmd till behaglig temperatur. Den är belägen på berget ovanför boendet. Därifrån har du en fantastisk utsikt. Skulle vattnet i tunnan vara för varmt, finns det såklart möjlighet att gå ner till stranden för ett dopp i havet. På kvällen serveras en tre rätters middag på restaurangen.

Dag 3 Hummersafari och koka din egen hummer
Under förmiddagen reser vi tillsammans ut på havet för att vittja tinorna och förhoppningsvis plocka upp ett par fina exemplar av hummer. Vi använder certifierade båtar som tar ett maxantal på 8 personer. Ingen speciell utrustning behövs, det nödvändigaste tillhandahålls av kaptenen och du får låna overall och flytväst.

Sjön suger som man brukar säga och efter hemkomst serveras räksmörgåsar till alla äventyrare. Innan middagen finns det möjlighet att vara med i köket och koka hummern om man vill. Du kan också välja att sjunka ner i badtunnan på berget och filosofera tills middagen serveras. På kvällen blir det hummerfest!

Dag 4 Hemresa
En sista frukost på boendet Hem till Bengt innan det är dags att säga farväl till Västkusten och Bohuslän för denna gång. I området finns många fina vandringsleder och flera med utgångspunkt från boendet.

Vi tipsar gärna om trevliga rutter. Här finns allt från avancerade vandringar till lättare promenader, från någon timme upp till flera timmar. Detta är ett tillfälle att njuta av ännu en vacker kustvandring innan du reser hem.

Allt detta är inkluderat

 • 3 övernattningar inkl frukost i delat dubbelrum med privat toalett och dusch
 • Välkomstdrink
 • 2 st 3-rätters middagar
 • 1 st Hummersupé inklusive ½ hummer per person
 • Lunch på Smögen
 • Räksmörgås i sjöbod efter fisket
 • Fika på punchverandan
 • Fri tillgång till jacuzzin
 • Båtresa tur o retur Örn – Smögen
 • Hummersafari inklusive lån av utrustning
 • Guidad tur på Smögen ön med besök på Smögenbryggan eller Smögen Gin
 • Guidad tur Fisketången (Kungshamn)
 • Koka din egen hummer
 • Parkering i anslutning till Boendet

Valfria tillägg som inte ingår i priset:

 • Transport till och från Örn
 • Måltidsdrycker
 • Av- och ombokningsskydd

Med reservation för ändringar

Pris
Från 8 095:- per person

Hem till Bengt

Boendet, Hem till Bengt, är en del av upplevelsen på denna resa. Bengt fick idén till sin verksamhet under en av hans resor i Asien för några år sedan. Varför trängas på stora hotell när man kan bo personligt och i mindre skala som på ett Bed and Breakfast? På detta sätt kommer man nära både det lokala livet och får samtidigt en starkare upplevelse av vistelsen, menar Bengt. Vi kan bara hålla med. Det handlar om komfort och genuinitet utan materiell lyx.

Lyxen är att kunna avsluta dagen i en uppvärmd badtunna och stilla njuta av utsikten över klippor och hav. Att i egen takt uppleva och njuta av resan med ett litet antal medresenärer som gott sällskap. Samtidigt som man blir serverad god mat och bor bekvämt.

Huvudhuset är en gammal lanthandel som är byggd 1909. Här finns det förutan hotellrummen en liten restaurang iKöket och en punchveranda. iKöket äter ni era frukostar och middagar och på punschverandan kan ni koppla av med att läsa dagens tidningar dricka eftermiddagsfika eller varför inte ta en öl eller ett glas vin och smälta dagens upplevelser.

RUMMEN
Alla bor i individuellt inredda dubbelrum 2 rum i huvudbyggnaden och
3 rum i enskilda stugor. Alla rum har privat dusch / toalett. Rummen är
fräscht och bekvämt inredda och de olika byggnaderna är kreativt byggda på klipporna i nivåer.

På rummen finns badlakan, badrockar, tofflor, kaffe / tekokare och kikare. I badrummen finns personliga hygien artiklar. Ni har fri tillgång till jacuzzin som är placerad uppe på berget och som har kanske Bohusläns finaste utsikt.

 

Läs mer om hotellet här

 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Travel

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.