GÖTEBORG

Välkommen till världens mest hållbara destination där du finner både lugn och citypuls

Det finns många sätt att få ut det mesta utav ditt besök i goa Göteborg. Här erbjuds allt ifrån guidade turer med Paddan längs vallgravens kanal till hissnande höjder och mycket skratt i Lisebergs nöjespark. Utforska Universeums tropiska regnskog, Ullevis sport- och kulturevenemang eller Nordstans shoppingmecka.

Gör ett besök i vackra Haga, Göteborgs äldsta stadsdel – som i år fyller 400 år!
Här finns välbevarade byggnader, i tidstypisk 1800-tals stil, som får dig att hitta lugnet i storstadspulsen. Strosa fram längs de mysiga gatorna och gränderna, ta en paus på en av de många pittoreska kaféerna med sina utsökta bakverk. Upptäck välfyllda secondhand butiker och hantverksbutiker, med varsamt handgjorda föremål, väldoftande téer och tvålar, antikviteter och mycket mer. Du tar dig enkelt hit, till Hagakyrkan eller Järntorget, med spårvagnen eller en skön promenad genom staden.

Visste ni att Göteborg har rankats som världens mest hållbara destination enligt Global Destination Sustainability Index, varje år, sedan 2016? Det är något de verkligen kan vara stolta med och det finns ett flertal mysiga ekologiska restauranger runt om i stan som serverar utsökta soppor, rawfood, vegetariska och veganska bakverk och maträtter, gjorda på närproducerade råvaror.
Det finns också många grönområden i Göteborg och en av de största är helt klart Slottskogen. Här kan man, ett stenkast från spårvagnarnas gnissel, njuta av fridfull skogsmiljö med många vandringsstråk, motionsspår och vidsträckta grönytor. Här finns en djurpark där ni kan stöta på både älgar och pingviner, det finns lekplatser, kaféer, minigolf, utomhusscener och mer därtill. Det är också här den populära sommarfestivalen Way Out West tar sin plats.

Om du planerar ett besök på fiskehimlen, Feskekôrka, får du tyvärr vänta tills dess nyöppning 2023. Denna gotiska byggnad är under upprustning och vi hoppas att den kommer att kunna fortsätta erbjuda havets, mycket omtyckta och dagsfärska delikatesser.

 

Go Travel tipsar – Något att inte missa när ni besöker den vackra Västkusten är ju såklart skärgården. Här finns ett flertal öar där ni kan hitta er alldeles egna picknickplats i solen och det går dagligen båtturer ut till de olika öarna.

Här kan ni även utforska restauranger som erbjuder smakrika matupplevelser och kanske passa på att ta en fisketur? Båtluffa bland de många öarna och oroa dig inte över att vara borta hela dagen, det finns mysiga vandrarhem, stugor och hotell på öarna för den som vill uppleva lite mer utav Västkustens pärlor.

För den blomster- och trädgårdsintresserade har Göteborg ett flertal vackra och inte minst imponerande trädgårdar, med lummiga parker och prydliga blomsteralster. 

Mitt inne i Göteborgs pulserande hjärta hittar ni den stillsamma Trädgårdsföreningens oas. Parken har rötter från 1800-talet och här finner ni över ett tusental olika sorters rosor som ni kan se i parkens Rosarie. Här finns också det tropiska Palmhuset med sina ståtliga glaskupoler och exotiska växter. Känn doften och värmen i detta gömda paradis.

Kvittrande fågelsång, välklippta häckar och fantastiska blomsterarrangemang hittar ni i den Botaniska Trädgården, som ligger strax utanför Göteborgs kärna. Entréavgiften på 20 kr är helt frivillig och det är ju en ganska liten peng för all den grönska och färgrika blomster som trädgården erbjuder. Närmare 16 000 olika växtarter finns på området och trädgården är uppdelad i olika växthus samt öppna ytor – det är dessutom en av de största botaniska trädgårdarna i Europa.
Det arrangeras årligen olika sorters program, utställningar och evenemang i trädgården och via den Botaniska Trädgårdens egna app kan ni ta del av all information som ni kan tänkas behöva inför ert besök.
Botaniska Trädgården är också ett centrum för botanisk forskning och biologisk mångfald samt ett samlingscenter för att skydda utrotningshotade växtarter.

 

Go Travel tipsar om dagsutflykter i historisk anda!

Besök Gunnebo Slott och Trädgårdar för att kliva tillbaka i tiden och 1700-talet för en stund. Med rik historia och vacker arkitektur är detta ett bra alternativ för en dagsutflykt. Gunnebo är öppet året om och det finns aktiviteter i området anpassade för varje säsong.

Norr om Göteborg hittar ni Bohus fästning som är ett varmt rekommenderat besöksmål för hela familjen. Här kan ni få guidade turer, eller på egen hand, utforska denna mäktiga borg som ståtligt bevarat sin plats sedan 1300-talet. Platsen och dess fästning har en blodig historia att berätta och det var under en lång tid i Sveriges historia ett fruktat fängelse där bland annat den historiska häxprocessen ägde rum.


Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Travel

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.