Aloha Hawaii!

29 juli 2020

Kategori:

Resmål

Många drömmer om att resa till Hawaii och det är inte så konstigt – den avlägsna ögruppen rymmer makalös natur, paradisstränder samt ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter.

Huvudstaden Honolulu är också den största staden i den amerikanska delstaten Hawaii. En av de största turistmålen i Honoulu är den berömda hamnen Pearl Harbour, som anfölls av Japan i december 1941 vilket ledde till att USA drogs in i andra världskriget. Något annat som lockar många är stranden Waikiki Beach med sitt kristallklara vatten, och under havsytan finns fantastiska korallrev och färgglada fiskar. Strax utanför Honolulu finns otroligt vackra landskap med regnskogar och vulkaner.

Häpnadsväckande natur, mängder av färsk frukt, surfing… Hawaii har allt.

”The garden Isle” är ön Kauais smeknamn, vilket är väldigt passande då ön rymmer en oerhört riklig växtlighet. Denna ö är en populär plats för filminspelningar, här spelades bland annat Jurassic Park in.

Moorea finns många ananasplantage, ett varmt tips är att besöka ett av dessa och smaka på en pinfärsk solvarm frukt.

Fun fact – visste du att en ananasplanta endast producerar 1 ananas per säsong?

På en motu (liten ö) strax utanför paradisön Bora Bora serverades en Tahitisk BBQ-lunch på fat gjorda av palmblad. Lunchen avnjöts under parasoll på bänkar placerade i vattenbrynet – perfekt för den som ville svalka fötterna.

Papeete är Franska Polynesiens huvudstad och finns på ön Tahiti, här finns en helt fantastisk natur med kristallklart vatten, vita stränder och rik växtlighet.

 

Vårt reseår 2019

2096 Resenärer
914 Resor
154 Destinationer
18 Färdledare