MALTA

Spännande grottor, soliga klippor och suveräna shoppingmöjligheter…

Malta är en ögrupp i Medelhavet som består av många öar men endast tre av dem är befolkade: Malta, Gozo och Comino. Malta har en yta på 316 km² och en befolkning på 400 000, varav cirka 20 000 bor i huvudstaden Valletta.

Här finns något för alla, soliga klippor, medeltida städer, spännande grottor och suveräna shoppingmöjligheter. Här finns katakomber och antika tempel, riddarborgar, genuina städer och charmiga turistbyar. Du shoppar i italienska märkesboutiquer eller på myllrande marknader. Ön har också sol och bad, ett pulserande nattliv och god mat.

Få platser i världen erbjuder så mycket historia på så liten yta. Maltas spännande historia med Johanniterriddare, riddarborgar och korståg är garanterat en hit! Man hör nästan fortfarande ljudet av hästhovars klapper mot kullerstensgatorna eka mellan husen i de vindlande gränderna. Den medeltida staden Mdina är en av platserna som bjuder på denna sagoatmosfär!

I Sliema, St Julians och Bugibba badar man från bryggor vid strandpromenaden. Mellieha Bay är Maltas bästa strand, en lång men smal sandstrand. På norra sidan av ön samt grannön Gozo finns också vackra sandstränder, här kan du dyka, snorkla och vindsurfa. Den bästa dykningen finns på norra Malta och i Xlendi Bay på Gozo.

Valuta: Euro
Språk:
Engelska och maltesiska är officiella språk
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar