UTRECHT

Historisk arkitektur, mysiga restauranger och unika kanalsystem

Nederländernas äldsta stad med historisk arkitektur och gotiska byggnader. Utrecht är ett lugnare alternativ till grannstaden Amsterdam med ett stort utbud av shopping och mysiga restauranger längs kanalkanterna. Tack vare de medeltida transporthamnarna på den gamla kanalen Oudegracht ligger vattenplatåerna på vissa ställen i marknivå, vilket är unikt och ett mycket uppskattat promenadstråk. Att hyra en elektrisk båt och ta en tur på de många kanalerna är ett annat trevligt sätt att utforska staden. Båtarna har plats för flera personer och passar fint för en flytande picknick.

Utrecht har många museer bland annat Speelklok och Centraal Museum där klassiskt möter modernt med ett flertal utställningar av kända konstnärer och designers. Dom Tower är med sina 112 meter det högsta kyrktornet i Nederländerna och ger staden sin majestätiska siluett och det är endast möjligt att ta sig till toppen av tornet tillsammans med en guide. Även under kyrktornet finns det mycket att upptäcka i de underjordiska gångar som är utgrävda under staden. Andra imponerande byggnader är St Martin katedralen och slottet De Haar som ser ut som ett riktigt sagoslott. Det finns många grönområden och parker i Utrecht och några som är värda att nämna är Den botaniska trädgården, Wilhelminaparken och Pandhof, som är en klosterträdgård nästan gömd bakom Domkyrkan.

Valuta: Euro
Språk: Nederländska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!