SRI LANKA

Paradiset i Indiska Oceanen

Sydöst om Indien, i den Indiska Oceanen finner vi Sri Lanka, ett land med tusenårig kultur, milslånga stränder och ett natur och djurliv utöver det vanliga. Det är landet som låter dig finna ett inre lugn samtidigt som du berikas av en explosion av nya intryck och minnen du alltid kommer att bära med dig.

Sri Lanka blir ett allt mer populärt resmål, men är fortfarande en relativt orörd pärla, med ett sparsamt flöde av turister. Så om man uppskattar att uppleva ett lands autentiska miljö, då är Sri Lanka platsen att besöka. Här får du träffa den lokala befolkningen, som besitter en gästvänlighet utöver det vanliga, njuta av det doftrika lankesiska köket med anor tusen år tillbaka i tiden och vandra på näst intill orörda stränder.

Åk på elefantsafari, besök ett buddhistiskt tempel eller avnjut en bra bok på paradisstranden. I Sri Lanka finns det mycket att se och uppleva och här finner vi hela åtta världsarv. Utöver det finns spektakulära tempelruiner, nationalparker, sagolika stränder, storslagen natur, kryddodlingar, teplantager, fantastiska bergsvyer och mycket mer. Med en yta som är något mindre än Irland, finns bra möjligheter att ta sig runt och uppleva flera olika platser under sin vistelse.

Sri Lanka bjuder på ett jämnt klimat och går bra att resa till året om. Klimatet är tropiskt med omkring 30 grader i luften dagtid och ungefär 27-28 grader i vattnet. Det kan förekomma tropiska regnskurar, då främst under sommarmånaderna och de är ofta snabbt övergående. Vi rekommenderar att stanna minst en vecka, gärna lite längre för att verkligen hinna med att uppleva allt det fantastiska som Sri Lanka har att erbjuda.

Valuta: Lankesisk rupee (LKR)
Språk: Singalesiska, tamil och engelska
Tidsskillnad till Sverige: + 4,5 timmar