SYDNEY

Storstadspuls, oändligt med sevärdheter och en avslappnad livsstil…

I Sydney finns det mesta, storstadspuls med närmare 5 miljoner invånare, gröna parker, vacker naturhamn, härliga stränder, och sevärdheter i det oändliga. Sydney är också en stor kulturstad med flertalet teatrar, musikaler och som okrönt drottning – det berömda Sydney Opera House som ger både opera-, konsert-, och balettföreställningar.

Många av hotellen i Sydney ligger nära the Rocks, som är de gamla hamnkvarteren dit de första nybyggarna kom från Europa på 1700-talet. De flesta av de gamla magasinen är nu ombyggda till affärer och caféer och några av stadens bästa restauranger finns här. Circular Quay ligger precis i närheten och det är härifrån sightseeingbåtar och andra fartyg går. Sydney är en så vacker stad och du bör se den både från vattnet, från ovan och upptäck med fördel staden på en cykel.

Även utanför staden finns det mycket att upptäcka! Strax väster om Sydney ligger bergskedjan Blue Mountains, de blåskimrande berg vars namn kommer från oljan i eukalyptus-träden som ger bergssidan just det här blåaktigta skimret. Solen gör att oljan förångas i ett blåaktigt sken.

Klimatet i Sydney är med nordiska mått behagligt året om, för någon riktig vinter finns inte. Den något kallare årstiden infaller när vi på norra halvklotet har sommar.

Våra bästa tips!
– Bondi to Coogee walk – en ca 2 timmars promenad längs Sydneys östkust och stränder, för den som orkar kan detta vara den vackraste promenadsträckan någonsin. Självklart kan man korta av promenaden och bara gå en bit, stanna t.ex. i Clovelly och ta en drink på Clovelly hotell.

– Ta färjan från Circular Quay över till Manly. Detta kostar inte mycket men det är bästa sättet att se operahuset, bron och Sydney harbour. I Manly finns en fin strand, butiker och restauranger. Besök Hugo’s at Manly wharf för en pizza och drink.

– Stränder finns det många av här, en favorit är Palm beach på norra kusten, ca en timmes resa från city. Palm beach har två sidor, en som är väldigt lugn och en med mer vågor som passar den som vill surfe perfekt. Är ni i Palm Beach kan vi rekommedera att ta en vinlunch på the Boat house.

– Det finns många engelska pubar i Sydney som serverar steak och chicken schnitzel, det hör till kulturen!

Restaurangtips!
– The Theatre bar – Pier 4 the rocks. Här kan man äta med fantastisk utsikt över Sydney Harbour bridge
– The Butler, potts point med vy över city
–  Bondi Fish, Bondi beach. För den som vill sitta ute med vy över stranden
– Chiswick Woollahra. Paddock to table concept som är populärt i Sydney, de har egen farm och trädgård

Valuta: Australisk dollar
Officiellt språk: Engelska
Tidsskillnad till Sverige:  + 10 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!