MIAMI

Hög puls, storslagna stränder och palmkantade gator…

Miami kallas även för The Magic City, detta på grund av den nästan magiska utveckling som staden har haft. Miami grundades år 1896 och hade då bara ett fåtal hundra invånare, och i dag är det den näst största staden i Florida. Miami är en av USA:s mest kända badorter och är också känd för sina många hotell i art deco-stil.

Miami består av många stadsdelar, men den del som de flesta tänker på när de pratar om Miami är Miami Beach, som ligger på en barriärö i sydöstra Florida, cirka 6 km öster om centrala Miami. I affärsdistriktet Downtown finns de flesta höghusen och skyskraporna, Coconut Grove är den äldsta stadsdelen i Miami och Coral Gables är en av de rikaste stadsdelarna i hela USA. Den kubanska stadsdelen Little Havana är där det kubanska folket bosatt sig.

Surfside är en nykomling och en uppstickare bland stadsdelarna, området är under ständig utveckling och här byggs många nya byggnader, det är ett hett område att köpa lägenhet i just nu. Surfside är lugnt och trivsamt och du bor intill havet. Havssköldpaddorna lägger sina ägg här och det finns en fantastisk strandpromenad ni kan njuta av.

Ett tips är att åka på en stadsrundtur så att ni får se de olika stadsdelarna, och missa inte att ta en trevlig strandpromenad på Miami Beach Boardwalk som sträcker sig från 23:e till 46:e gatan. När vi är i Miami äter vi gärna frukost eller lunch på den trevliga, traditionella dinern som ligger i korsningen av Washington Avenue och 11:e gatan. Inte långt därifrån ligger Espanola Way som också är väl värt ett besök.

Valuta: US dollar
Språk: Engelska
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar

Go Travel tipsar!

Miami ligger oss varmt om hjärtat och vi reser ofta själva hit. Här kommer några av våra personliga tips på saker vi tycker man borde se och göra när man är på plats:

Shopping:
Sawgrass Mills – En jättestor outlet som ligger ca 1 timme utanför Miami, här finns verkligen allt och något för alla plånbäcker. Lättast att ta sig hit är med hyrbil, men det finns även en shuttlebuss som heter Sawgrass Express, hör med ditt hotell vart närmsta hållplats finns.

På South Beach finns också Lincoln Road som har mycket bra shopping.

Övrigt att göra:
– Ett smidigt sätt att se South Beach är att hyra cyklar. Dessa finns lite överallt i stan och man betalar med sitt kort i en automat och kan lämna tillbaka cykeln på vilken cykelstation som helst.
– På Espanola way finns mysiga restauranger, som också ofta har lite lägre pris än de på Ocean drive
– Hop on Hop off-bussar är ett bra sätt att ta sig runt hela stan för att se allt om man inte vill hyra bil
– Ta en båttur från Downtown Miami/Bayside, där man åker runt bland annat Star Island för att se och höra om de lyxiga husen man passerar, där många kändisar bor  
– South point park är en mysig park, perfekt för en fikapaus och där kan man se de enorma kryssningsfartygen lägga ut
– Se en konsert eller basketmatch i American airlines arena                       
– Besök Vizcaya museum, som tidigare var James Deerings ståtliga hem. Otroliga byggnader och trädgård
– Åk till Wynwood och titta på all konst och fin graffiti, gör detta på dagtid
– Gå på konsert eller teater på Gusman Center
– Besök det gamla klostret Saint Bernard de Clairvaux
– Spela bowling på Strike
– Åk till Key Biscayne och ät lunch på Rusty pelican med fin utsikt över havet

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!