BARCELONA

Historiska sevärdheter, spansk tapas och en strand mitt i stan…

Barcelona är i dag en av de populäraste turistdestinationerna i Europa. Här blandas strandliv med storstadspuls, det är aldrig långt till en sandstrand när du befinner dig i stadens centrum. Hör finns många utsmyckade byggnader som Arkitekten Antonio Gaudi har satt sin prägel på, kolla gärna in Barcelonas mest kända landmärke som är katedralen La Sagrada Familia. En promenad längs stadens paradgata Las Ramblas är också ett måste, här hittar du bland annat matmarknaden La Boqueria, samt stadens medeltida kvarter.

Ett tips är att besöka Picasso-galleriet, och när hungern slår till, ät paella! Denna kända, spanska rätt består av saffransris, grönsaker, kyckling och skaldjur. Tapas är också att rekommendera, njut av olika smårätter så som spansk tortilla, oliver, fisk och potatiskroketter, bland mycket annat. I Barcelona går det bra att strosa på egen hand, men se upp för ficktjuvar! En sightseeing är så klart också trevligt om ni inte varit här tidigare.

Valuta: Euro. Kreditkort är allmänt accepterade
Språk: Spanska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!