MARTINIQUE

Monument och ruiner, vandringsleder på vulkanens sluttningar & romdestillerier…

Martinique bjuder på makalösa vandringsleder på vulkanens sluttningar, ruiner och monument finns i överflöd, och kilometerlånga stränder likaså. Dessutom är det unika köket en dröm för smaklökarna.

 Huvudstaden på Martinique är Fort-de-France och här bor cirka 100 000 invånare, vilket gör staden till en av de större i Karibien. Om du är intresserad av kultur och historia ska du bege dig till något av de gamla forten i stadskärnan. Söker du nöjen kan du bege dig till de pittoreska gatorna kring hamnen där det finns en hel del att göra.

Den färgstarka karibiska kulturen på Martinique, med musik, dans och mystik har genom åren blandats med den klassiska franska elegansen och format en kultur som är mycket distinkt. Martinique liknar ingen av de andra karibiska öarna och invånarna för sig med en värdighet som hos tusen franska vinkypare samtidigt som de utstrålar den typiska karibiska sorglösheten.

I öns centrum finns fina gamla byggnader, en park vid vattnet och lite shopping. Var 40:e minut går en färja som kostar cirka 7 euro till Pointe de Bout där ni kan ta er till en trevlig långgrund strand och till Anse a l’Ane. Det finns också en liten strand inne i centrum intill fortet.

Valuta: Euro
Språk: Franska
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar