IRLAND

Storslagna landskap, traditionella pubar och folkmusik

”Den smaragdgröna ön”, Irland, är ett otroligt vackert land med storslagna landskap, pittoreska byar, traditionella pubar, folkmusik och whiskeydestillerier. Här finns något för alla och det milda klimatet bjuder till utomhusaktiviteter året runt. Det är något unikt med Irland som lockar med sin forntida historia och sagolika platser som är sammanlänkade med små slingriga vägar.

I den livfulla huvudstaden Dublin blandas historia med modern kultur och populära sevärdheter som Dublin Castle och Guinness Storehouse, för den som vill lära sig mer om Irlands nationaldryck. Öns näst största stad är Belfast som har många sevärdheter och aktiviteter, till exempel hyllade Titanic Museum och St George´s Market med lokalproducerade råvaror och hantverk.

För naturupplevelser finns de dramatiska klipporna på ön Skellig Michael, med vandringsled upp till klostret, som vilar uppe på toppen av klippan. Causeway Coast med den berömda ruinen Duncle Castle och Cliffs of Moher är andra ikoniska sevärdheter på Irland som bjuder på spektakulära vyer längst med kusten.

Galway är en mysig hamnstad och en bra utgångspunkt för att utforska Connemara Nationalpark och Dunguarie Castle som bjuder in till irländska kvällar med traditionell mat och musik på sommaren. Även om alla städer och byar skiljer sig från varandra är det någonting som de alla har gemensamt – den irländska vänligheten och gästfriheten!

Valuta: Euro. I Nordirland används irländska pund
Språk: Iriska, engelska
Tidsskillnad till Sverige: -1 timme


Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!