Poovar Island Ayurveda Resort i Kerala

2023 och 2024

Ayurveda – ”Kunskap om livet”

Poovar Island Resort, ett tropiskt ayurvediskt paradis, ligger väl Inbäddad i Keralas lugna bakvatten. Vajande palmer och en frodig grön vegetation skapar en lugn och harmonisk atmosfär – en perfekt tillflyktsort som gjord för att ladda batterierna.

Ayurveda är en mångtusenårig indisk läkekonst, som uppstod i vedakulturen – och den vediska litteraturen – för cirka 4 500 år sedan. Ayurveda är sanskrit och kan översättas till ”kunskap om livet”.

Vistelsen inleds med en hälsokonsultation för att fastställa dina balanser mellan de tre kvaliteterna (vata, pitta, kapha). Därefter utformas ett specifikt individuellt ayurvediskt program som du följer under din vistelse. Programmet innefattar både ayurvedisk kost, massagebehandlingar samt eventuella ayurvediska kosttillskott. Antalet behandlingar bestäms av den ayurvediska läkaren och kan ibland uppgå till flera om dagen.

Superior Land cottage

Anläggningen har totalt 44 ”Superior Land Cottage” stugor som alla erbjuder rymliga rum målade i lugnande pastellfärger. Alla rum har TV, luftkonditionering*, badrum, säkerhetsfack, hårfön samt te och kaffemöjligheter. Badrummen har ett komplett utbud av badprodukter.

 

Premium Land cottage

Anläggningen har totalt 8 ”Premium Land Cottage” stugor som alla erbjuder rymliga rum målade i lugnande pastellfärger. Alla rum har TV, luftkonditionering*, badrum, säkerhetsfack, hårfön samt te och kaffemöjligheter. Badrummen har jacuzzi och ett komplett utbud av badprodukter.

Ayurveda Land cottage

Anläggningen har totalt 8 ”Ayurveda Land Cottage” stugor som alla ligger i ”ayurvedabyn”, en speciell del inom resorten. Alla rum har en rad viktiga faciliteter, tv, luftkonditionering*, badrum med delvis öppet tak och utsikt över poolområdet i ”ayurvedabyn”.

Floating cottage

Anläggningen har totalt 16 ”Floating cottage” stugor som alla erbjuder rymliga rum. Alla stugor har TV, luftkonditionering**, wc/dusch, säkerhetsfack, hårfön samt te och kaffemöjligheter.

*varav 4 deluxestugor med separat sittdel (se bild).

Behandlingar

Nack och skuldermassage (30 min)

Denna speciella massage fokuserar främst på att återuppleva spänningar och stress runt nacken och axelregionen. Denna massage kommer att förbättra blodcirkulationen och säkerställa flexibilitet i nacken och över skuldrorna.

Huvudmassage (20 min)

Detta är en oljemassage som hjälper till att minska stress och spänningar. Det förbättrar sömn, blodcirkulation och hårväxt.

Ångbad (15 min)

Detta är en svettteknik för att uppleva de magiska effekterna av örtångan. Detta kommer att öppna upp energikanalerna, minska stelhet och smärta, och slappnar av och föryngrar kroppen. Att kombinera ångbad med och oljemassage ger mer effekt.

Elakizhi (20 min)

Växtbaserade blad och pulver appliceras på hela kroppen i buntar med heta medicinerade oljor. Denna behandling identifieras för att bota artros, spondylos, idrottsskador, stelhet i muskler, lindra kroppssmärta och bota sjukdomar.

Appliceras som delkroppsbehandling.

Inhalation (10 min)

Inandning av medicinsk ånga är en gammal teknik som är effektiv för att bota förkylning, bihåleinflammation och nästäppa.

Abhyangam massage (60 min)

Abhyangam är en specialiserad ayurvedisk kroppsmassage. Massagen är utformad runt varje individ för att passa hans eller hennes sjukdom eller tillstånd. Abhyangam ökar produktionen av vita blodkroppar och antikroppar, som ger mer immunitet mot sjukdomar. Denna speciella massage är ett skydd, bevarare och en föryngrare, vilket ökar förtroendet och viljestyrkan.

Padabhyangam massage (60 min)

Padabhyangam är en traditionell Kerala massage där terapeuten använder händer och fötter för att utföra massage. Denna unika helkroppsmassage används för allmän avkoppling och för att komma åt djupare muskulatur och för att stimulera cirkulationen.

Choorna abhyangam – pudermassage (45 min)

I Choorna Abhyangam applicerar terapeuten ett speciellt växtbaserat pulver på kroppen i 45 minuter. Detta har visat sig vara mycket effektivt för att bota fetma, hemiplegi, förlamning, nedsatt cirkulation etc.

Chavitty Thirumuu – traditionell Kerala massage (90 min)

Chavitty Thirummu är en känd ayurvedisk massageteknik i Kerala. I denna 90 minuters massage använder terapeuten sin hand och fötter för att utföra massagen. Denna speciella massageteknik är idealisk för allmän avkoppling, ökad flexibilitet i kroppen och för att uppnå djup muskel- och cirkulationsstimulering.

Synkroniserad massage (60 min)

Synkroniserad allmän massage är en helkroppsoljemassage där två massageterapeuter arbetar med kroppen samtidigt.

Sirodhara (45 min)

”Sihra” betyder huvudet och ”Dhara” betyder det kontinuerliga flödet av vätska. I denna process utvalda växtbaserade oljor, medicinerad mjölk, medicinerad kärnmjölk mm som hälls på pannan i en rytm i 40 minuter. Sirodhara kan användas mot stress, huvudvärk, mental spänning och vissa hudsjukdomar. Terapin börjar med en 10 minuters huvudmassage

Mukhalepam – örtansiktsmask (30 min)

Appliceringen av en mask bestående av örtpulver och frukter över ansiktet, följt av en mild massage gjord av saffrankräm ingår i Mukhalepam. Denna behandling ger ansiktet ett strålande och glödande resultat. Om den upprepas under en längre tid är behandlingen effektiv mot mörka ringar, fläckar och ärr.

Benmassage (30 min)

Detta är en oljemassage för hela benregionen från övre låren ned till båda fötterna. Detta lindrar vätskeretention, trötthet och smärta orsakad på grund av brist på cirkulation efter en lång resa.

Antistress massage (85 min)

Detta är en speciell kombination av en helkroppsmassage i 55 minuter och Sirodhara i 30 minuter. Denna terapi gör det möjligt att ta bort stress, mental spänning och sömnlöshet.

Muskelavslappnande massage (55 min)

Muskelavslappnande terapi är en kombination av kroppsmassage i 30 minuter och en växtbaserad varm applikation i 25 minuter. Denna massage har visat sig vara mycket effektiv för att bota muskelsvaghet, stelhet och smärta orsakat av långa flygningar.

Synkroniserad föryngrande massage (90 min)

En helkroppsoljemassage som utförs av 2 massageterapeuter med hjälp av både händer och fötter.

Abhyanga Swedanam (75 min)

Abhyanga Swedanam är en kombination av helkroppsmassage i 60 minuter och ett ångbad i 15 minuter. Denna massage har visat sig vara mycket effektiv för att bota smärta och stelhet i leder och muskler. Denna massage öppnar upp kroppens energikanaler som leder till avslappning av kroppen.

Padabhyanga Swedanam (75 min)

Padabhyanga Swedanam massage är en kombination av 60 minuters föryngringsmassage och ett 15 minuters ångbad. Denna massage har visat sig vara mycket effektiv för att bota smärta och stelhet i leder och muskler. Denna massage öppnar upp kroppens energikanaler som leder till avslappning av kroppen.

Ayurveda centret

Priser per natt per person

Priserna gäller vid minst 7 nätters vistelse
Superior Landcottage Premium Land cottage Ayurveda Village cottage Floating cottage
Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel Dubbel Enkel
1 okt – 19 dec,  2023 1800:- 2550:- 1900:- 2900:- 1900:- 2650:- 1900:- 2800:-
20 dec- 10 jan,  2024 1900:- 2650:- 2090:- 3000:- 2000:- 1800:- 2050:- 3000:-
11 jan- 31 mar,  2024 1800:- 2550:- 1900:- 2900:- 1900:- 2650:- 1900:- 2800:-
Extra tillägg
Boende över julafton 650:-
Boende över nyårsafton 900:-
Aircondition på rummet 120:-/rum/natt

 

 

Allt detta ingår i priset

 • Transfer från Trivandrum flygplats eller järnvägsstation till hotell t/r
 • Båttransfer till Poovar Islands landstigningsbrygga t/r
 • Välkomstdrink vid ankomst (alkoholfri)
 • Ayurvedisk helpension* (frukost, lunch och middag)
 • Ayurvedisk doktorskonsultation
 • Ayurvedabehandlingar** och kosttillskott, enligt konsultation
 • Kroppsrening, föryngring (på läkares rekommendation)
 • Daglig yoga kl 08.00-09.00
 • En solnedgångskryssning i ”Backwaters”
 • Tillgång till ayurvediska poolen
 • Fri användning av gym, bibliotek och spelrum
 • En halvdagstur till staden Trivandrum
 • Alla skatter

*Du erhåller en individuell meny (vegetarisk) efter det att du gjort din hälsokontroll.
**Du erhåller en individuell behandlingsplan efter din hälsokontroll. Vilka behandlingar och vilket antal behandlingar bestäms av läkaren. Antalet behandlingar kan variera från dag till dag.

Vill du veta mer?

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!