Kanarieön i öster

Vandringsresa till Fuerteventura 26 nov – 3 dec 2021

Fuerteventura, den lilla och charmiga ön med närheten till öknen…

Det är samma avstånd till Gran Canaria i öster som till Sahara i väster. Den sistnämnda öknen förser ön med sand genom den östliga vinden som sveper in från Nordafrika. Detta har resulterat i de långa och fina sandstränderna som man finner längs kusten på Fuerteventura. Sanden blandat med den vulkaniska berggrund som Fuerteventura består av, ger ön sin speciella karaktär. Den östligaste av Kanarieöarna bjuder på ett torrt och behagligt klimat, nästan under alla årets månader.

Under en vecka kommer vi att vandra både på vulkankratrar, längs havet och genom de små byarna uppe i bergen. Trots det ganska enhetliga landskapet som präglar Fuerteventura, bjuder vandringarna på variation. De dagar vi vandrar inleder vi med ett mjukgörande yogapass på morgonen på hotellet och om vädret tillåter håller vi passet på stranden.

På vilodagen, som ligger mitt veckan, kan du passa på att bara ta det lugnt eller kanske spendera dagen i den mysiga staden Corralejo, som är centrum för surfing på ön. Hit kommer surfare från världens alla hörn och det finns möjlighet att själv prova på någon av de äventyrliga vattensporterna. Förutom härlig vandring och avslappnande yoga kommer vi även att njuta av det goda spanska köket under denna aktiva vecka. Fuerteventura är en kanarieö som överraskar, Bienvenido!

Program dag för dag

Dag 1: Ankomst till Fuerteventura
Allt är nära på Fuerteventura likaså transporten till vårt hotell som ligger i Corralejo på den norra delen av ön. Vi checkar in och tar en kort promenad för att bekanta oss med staden. Corralejo är ett surfarparadis och här ligger barer och restauranger tätt. Köket är spanskt såklart men med en modern touch. Havet är aldrig långt borta och vårt boende ligger bara ett stenkast från böljorna. På kvällen går vi och äter en gemensam middag på en trevlig restaurang.

Dag 2: Vandring längs vulkankratrar och vidsträckta sanddynor
Vi startar dagen och veckans första vandring direkt från hotellet. Leden som vi skall gå idag går upp på ett flertal av de vulkankratrar som ligger i detta område. Sanddynerna står i bjärt kontrast mot den svarta basalten. Vi har samtidigt den blå Atlanten inom synhåll under den största delen av vandringen. I slutet av vandringen når vi det pittoreska samhället Cotillo som ligger på öns västra sida. Här äter vi en gemensam lunch och det finns även tid för bad innan vi vänder tillbaka till hotellet.

Dag 3: Bergsbyar och provsmakning
Idag skall vi utforska de mindre byarna som ligger i bergen och är ett gott exempel på det genuina Fuerteventura, som det såg ut på ön innan turismen letade sig hit och anlade samhällen och hotellkomplex längs kusten. Här lunkar livet och vardagen på som den alltid har gjort. Vandringen idag är lätt kuperad och leden går både uppför och utför men stigen vi går på är relativt lättgången och stigen bra preparerad. Vi gör även ett besök i Betancuria, som är en av de äldre byarna på ön och Fuerteventuras gamla huvudstad. Betancuria är en liten och typisk spansk bergsby med sina vitkalkade låga stenhus och mörka murar i basalt. Vi äter en god tapaslunch med lokala specialiteter. Vi stannar till hos en ostbonde och får provsmaka den lokala getosten som är typisk för Fuerteventura.

Dag 4: Aloe Vera plantage och Las Salinas
Idag tar vi bussen ner till östkusten och vandrar längs havet en led med orörd natur och vackra vyer. I det karga landskapet finns det en gröda som lämpar sig speciellt bra i den vattenfattiga jorden och det är Aloe Vera, den äkta aloen. Denna växt har många hälsobringande effekter, både invärtes som utvärtes. Vi gör ett besök på en Aloe Vera plantage och får också lära oss om denna fascinerande nyttoväxt. På eftermiddagen gör vi också ett besök vid Las Salinas, saltbassängerna som än idag är i bruk.

Dag 5: Vilodag
Dagen är till eget förfogande och det finns många alternativ om man vill vara aktiv under vilodagen. Hotellet kan arrangera extra yogalektioner om så önskas eller varför inte prova på en av vattensporterna? Hotellets pool finns också till förfogande där man kan boka in en heldag vid poolen med tillhörande solsäng och förtäring.

Dag 6: Vandring på Lobos
Lobos är en liten ö som ligger en båttur från Corralejo. Ön har fått sitt namn av den koloni av munksälar som tidigare huserade på ön. Vi vandrar runt ön och njuter av en god lunch på öns enda restaurang som drivs av den enda familjen som bor på Lobos. Denna dag håller vi yogapasset när vi kommer tillbaka till hotellet som en fin avrundning av dagen.

Dag 7: Heldagsvandring till Puerto de Rosario med ”after walk”
Idag beger vi oss upp i bergen igen men denna gång bemästrar vi dessa områden under en längre vandring som är bitvis utmanande men belöningen kommer från de höjder som vi tillslut tar oss upp på. Varma och härligt trötta efter en hel dag av vandring avslutar vi dagen utanför huvudstaden Puerto de Rosario på en vacker sandstrand med en ”after walk” i en strandbar. På kvällen går vi till en restaurang och avrundar med en middag i spansk anda med god mat och flamenco!

Dag 8: Hemresa
Vi tar bussen till flygplatsen och säger farväl till Fuerteventura för denna gång!

Inkluderat i resan:

– Färdledare från GO Travel som möter er på Fuerteventura
– Flyg från Arlanda – Fuerteventura t/r
– Transfer flygplats – hotell t/r
– Transfer på Fuerteventura enligt program
– 7 nätter boende på hotell
– 7 frukostar
– 3 luncher
– 2 middagar
– Svensktalande färdledare och vandringsguide på vandringarna

Valfria tillägg som inte ingår i priset:

– Ej nämnda måltider
– Måltidsdrycker
– Avbeställningsskydd
– Reseförsäkring

Med reservation för ändringar

Boende

Vi bor bekvämt på lägenhetshotellet Buendía som ligger i Corralejo på den norra delen av Fuerteventura. Hotellet har en ljus och fräsch inredning och trevlig och välkommande personal. Hotellet är centralt beläget med gångavstånd till restauranger, butiker och Corralejos strand. Hotellet har ett eget poolområde med uppvärmd pool. Alla rum har balkong eller terrass och ett välutrustat kök.

https://en.buendiacorralejo.com/

  • Avresedatum:
  • Från:
  • Reselängd:
  • Grundpris:
  • Platser: