STOCKHOLM

Stockholm – en pulserande storstad med grönskande natur

”Världens minsta storstad” Stockholm är en vacker stad med närhet till både storstadspuls och grönskande naturområden. Här sprudlar kulturlivet med flertalet utställningar och museer som man inte får missa, Nordiska museet, Historiska museet och Vasamuseet för att nämna några. Fotografiska är världens största fotomuseum med en mångfald av konst och design, här finns också den prisbelönta Restaurangen som bjuder på gastronomiska smakupplevelser som också är bra för planeten tack vare sitt gedigna arbete mot matsvinn.

I Gamla stan strosar ni på trånga kullerstensgator bland mysiga restauranger, caféer och souvenirbutiker och förundras över den historiska arkitekturen. Med färjan från Slussen är det lätt att ta sig till Djurgården, en grön oas där både friluftsmuseet Skansen och nöjesparken Gröna Lund ligger.

Stockholm collage
Ett roligt sätt att upptäcka staden på är med amfibiebussen Ocean Bus, som färdas både på land och på vatten! Tillsammans med en guide åker ni förbi några av Stockholms mest kända sevärdheter och får uppleva hur bussen förvandlas till ett fartyg när den sedan kör ner i vattnet. Tunnelbana är ett annat smidigt sätt att ta sig runt i Stockholm och som också blir lite av en konstupplevelse då 150 konstnärer, genom målningar och olika installationer, har gett 94 stationer sitt unika utseende. Kungsträdgården, Rådhuset och Stadion är några av stationerna som sticker ut lite extra.

Takbaren TAK i Stockholm

Go travel tipsar!

Hur härligt är det inte att spendera en varm sommarkväll högt uppe bland hustaken med en drink i handen och en milsvid utsikt över staden? I Stockholm innerstad finns en mängd takbarer som bjuder på en storstilad utsikt på svindlande höjder. En bra utgångspunkt är Brunkebergstorg där det finns inte mindre än tre härliga takbarer! På pulserande TAK väntar cocktails, musik och en härlig stämning på den stora takterrassen 52 meter upp i luften. Stockholm Under Stjärnorna (SUS) är en färgglad takpark som bjuder på en 360 graders panoramavy över staden. The Nest at Downdown Camper erbjuder både bar och spa i en avslappnad miljö.

Stockholm har ett stort utbud av shopping med flera stora gallerior som Mall of Scandinavia, exklusiva NK och den populära shoppinggatan Drottninggatan. För den som vill ta en kulinarisk paus under shoppingturen finns flera fantastiska saluhallar där man kan njuta delikatesser som ost, fisk och chark. Både Östermalmshallen, Hötorgshallen och Söderhallarna ligger centralt och erbjuder högklassiga råvaror, både lokalproducerade och från världens alla hörn.

Stockholms fantastiska skärgård bestående av 30.000 öar är något som måste upplevas! Åk på en dagstur eller köp ett båtluffarkort och hoppa runt bland de många öarna under flera dagar. Alla öar har sin unika charm och här finns något för alla vare sig det är nattliv, naturupplevelser eller stillsam skärgårdsidyll.