SEYCHELLERNA

Paradisöarna i Indiska oceanen

150 mil utanför Afrikas östkust finner ni ögruppen Seychellerna. Tillsammans med Maldiverna och Brittiska Territoriet bildar de en triangel av ögrupper mitt ute i Indiska Oceanen.

Seychellerna består av 115 öar där de största öarna är bergiga granitöar och de mindre består av koraller. Seychellerna är Afrikas minsta land och befolkningen är strax under 100 000 människor.
Turismen på Seychellerna är den dominerande delen av landets ekonomi sedan man öppnade den internationella flygplatsen år 1971. Det beräknas komma enbart ca 200 000 turister till landet per år och Seychellerna är känt som ett mycket lyxigt resmål.

Klimatet på Seychellerna är tropiskt vilket gör att värmen håller i sig året runt, december och januari räknas som regnperiod men det är inte stora mängder som faller utan oftast flera korta skurar under dagarna. På grund av landets geografiska placering behöver vi Skandinaver inte oroa oss för stora tidsskillnader och jetlag. Med en flygtid på ca 13 timmar med en mellanlandning och en tidsskillnad på +2 timmar sommartid och +3 timmar vintertid förlorar du ingen onödig tid på semestern.

Med sina 115 olika paradisöar är Seychellerna ett perfekt resmål för ö-hoppning om man vill upptäcka så mycket som möjligt.
Huvudön Mahé är 157 km2 och där ligger huvudstaden Victoria och den internationella flygplatsen så Mahé är oftast turisternas startpunkt. Här finns 75 olika stränder, tiotals olika vandringtrails och flera nationalparker.

Mellan de olika öarna är det vanligaste transportsättet färja och båtar, det är bara ytterligare en ö som har en flygplats och det är den näst största ön Praslin. Hit kan du endast flyga från den internationella flygplatsen på Mahé med mindre flygplan, en flygresa på ca 15 minuter. Färjan tar 1 timme mellan de två största öarna.

På Praslin finner vi Vallée de Mai naturreservat som är med på UNESCOS världsarvslista. Naturreservatet består av palmskog där världens största population av coco-de-mer (dubbelkokosnöten) växer. Här finner ni även ett rikt djurliv med bland annat Seychellvasapapegoja, Seychellblåduva, Tigerkameleonten och andra reptiler.

Seychellerna är hem till världens största befolkning av jättelandsköldpaddor, över 150 000 sköldpaddor finns på öarna.

Curieuse Island är en mycket liten ö precis utanför kusten av Praslin, här finns ca 300 sköldpaddor som är flyttade från atollen Aldabra som tillhör Seychellerna men ligger långt ifrån de andra öarna. Däremot är Curieuse Island ett mycket populärt utflyktsmål om ni vill se sköldpaddorna.

La Digue är den minsta av de tre största öarna, med sina 10 km2 är La Digue perfekt att upptäcka på cykel. Här kan ni stanna till på några av de vackraste stränderna, Anse Source d’Argent är en av dom, det sägs vara en av världens mest fotograferade stränder. La Digue är precis som många andra öar perfekt för snorkling och dykning.

Som ni kanske förstår finns det massa fler öar att besöka, tusentals stränder att besöka och ett enastående djur- och naturliv på Seychellerna.

Valuta: Seychellisk Rupie
Språk: Seychellisk Kreol, Engelska, Franska
Tidsskillnad till Sverige: +2 timmar

Tips från vår syster Go Cruising

Segelkryssning runt Seychellerna med katamaran.
Kombinera din resa med en lyxig segling.

Vi skräddarsyr resan.

Kryssa runt Seychellerna med Variety Cruises