SESIMBRA

Den pittoreska fiskestaden som ger både valuta för pengarna och hög mysfaktor!

Sesimbra är en pittoresk fiskestad som ligger i Arrábida naturreservat, strax söder om Lissabon. Naturreservatet är näst intill ett paradis med klart blågrönt vatten, små färgglada fiskebåtar, delfiner, vingårdar, skog och berg.

Den lilla staden breder ut sig på bergssluttningen, precis vid havet, med en härlig strand som är som gjord för kvällspromenader. I utkanterna av staden är det nyare bebyggelse men i centrum är det små trånga gränder med gamla charmiga hus. Här finner man många mysiga restauranger, enkla hak och caféer – där de lokala gubbarna samlas tillsammans med Sesimbras nyfikna besökare. Fisket är fortfarande en viktig inkomstkälla för staden vilket bidrar till att det finns gott om fiskrestauranger här.

I Sesimbra får man mer för pengarna både vad gäller hotell och måltider. Mysfaktorn är dessutom mycket högre. Det är än så länge relativt få utländska turister som hittat hit, under sommarmånaderna är det dock en populär badort för portugiserna själva.

Valuta: Euro. Kortbetalning accepteras på många restauranger och butiker
Språk: Portugisiska
Tidsskillnad till Sverige: – 1 timme

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!