TOKYO

Galen storstad som bjuder på ett gytter av neonskyltar och skyskrapor

Japans huvudstad Tokyo är en av världens största städer med över 35 miljoner invånare. Staden grundades redan på 1200-talet och är i dag en metropol utan like, och brukar beskrivas som inte bara en stad, utan flera städer som växt ihop och som alla har sin egen prägel. Oavsett om du utforskar Tokyo på egen hand eller åker på en arrangerad utflykt kommer du att uppleva magiska stunder i denna fascinerande stad.

Åk tåg eller promenera över Regnbågsbron som sträcker sig över norra Tokyobukten mellan Odaiba och Shibaura. Här kan du betrakta vyerna över Tokyos inre hamn och ibland, om vädret tillåter, även se berget Fuji.

Japan har ett vida världsberömt kök och i centrum för den japanska matkulturen står Tokyo. När du är här ska du så klart passa på att äta äkta, japansk sushi! Nudelsoppan ramen är också ett måste. För den som gillar shopping är Tokyo ett riktigt paradis, i stadsdelen Harajuku finns de coolaste märkena och det senaste modet. Är man ute efter mer traditionella produkter är ett tips att köpa landets berömda silke, kanske i form av en scarf eller kimono.

Shoppingdistriktet Ginza, teknikstaden Akihabara och Asakusa hör till Tokyos mer kända stadsdelar. I Asakusa finns mycket av den låga stadsbebyggelsen från det äldre Tokyos inre, fattigare delar fortfarande kvar. Här finns bland annat Sensoji – Tokyos äldsta och mest berömda buddhistiska tempel som byggdes på 600-talet. Hit tar du dig med tunnelbana, templet ligger på gångavstånd från stationen i Asakusa. I närheten finns också ett litet nöjesfält som heter Hanayashiki, vilket påstås vara Japans äldsta nöjesfält. I början av 1900-talet var Asakusa Tokyos stora nöjes- och teaterdistrikt.

I stadsdelen Shinjuku, som är Tokyos administrativa och kommersiella centrum, finns bland annat många museer som till exempel National Museum of Nature and Science och Shinjuku Historical Museum. I Shinjuku finns också Tokyos högsta skyskrapor och världens mest trafikerade tågstation, Shinjuku Station. Här passerar över tre miljoner människor – varje dag!

Efter att ha upplevt stadens myller och brus kan du behöva lite lugn och avkoppling, då är ett tips att besöka någon av Tokyos många parker. I bland annat Uenoparken och Shinjuku Gyoen kan man under våren beundra körsbärsträdens blomning.

I stadsdelen Shibuya finns parken Yoyogi Park, en park med lång historia. På 1940-talet ockuperades den av USA:s armé och under de olympiska spelen 1964 förvandlades den till en olympisk. I dag finns här plats för picknick, joggingstråk, möjlighet att hyra cyklar och utomhusscener där allt från violinister till rockartister uppträder.

Språk: Japanska. Många pratar engelska och på flera platser finns också engelskspråkig skyltning
Valuta: Yen
Tidsskillnad till Sverige: + 8 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!