ST PETERSBURG

Fascinerande historia, pampiga palats och elegant shopping…

I världens till ytan största land hittar vi den europeiska kejsarstaden St Petersburg, som bjuder på över 300 år gammal stadshistoria, modern superlyx, arkitektoniska mästerverk, och bubblande nattliv. I de centrala delarna av staden ligger sevärdheterna tätt och det går bra att ta del av höjdpunkterna till fots. Att promenera runt i staden är en upplevelse i sig, gatorna går över floder och kanaler och dessa är kantade av praktfulla palats och korsas av broar med vackra gjutjärnsstaket.

Det moderna Sankt Petersburg är en blomstrande metropol med eleganta shoppinggallerior, mängder med restauranger i olika prisklasser, barer, trevliga kaféer, klubbar, museum i världsklass och ett fantastiskt kulturutbud.

I Sankt Petersburg kan du gå på kulinarisk upptäcksfärd och äta allt från lokal snabbmat till sushi och kaukasiska specialiteter. Är du lite småsugen är en blini ett måste; ryska tunnpannkakor som traditionellt serveras med lax eller rom och syrlig gräddfil.

Valuta: Rysk rubel
Språk: Ryska
Tidsskillnad till Sverige: + 1 timme

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!