ST BARTH

En fransk dröm med grönskande berg, elegans och ett svenskt förflutet…

Saint Barthélemy eller St Barth som ön också kallas, var en svensk koloni mellan 1784-1878, därefter såldes ön till Frankrike. Huvudstaden Gustavia är en riktig karibisk drömby med vackra, lite slitna hus mot grönskande bergssluttningar. I mitten ligger den lilla hamnen fylld med yachter från alla världens hörn. Hela ön präglas av en lyx och elegans som man inte finner på många andra ställen.

St Barth är en liten ö och man tar sig tvärs över den på bara några minuter i bil eller på en scooter. Gustavia är en by men rymmer ändå gott om historia, restauranger, exklusiv shopping och alldeles runt hörnet en vacker strand täckt av snäckskal. I huvudstaden finns det mesta: det ömt vårdade svenska arvet, den glittrande marinan och det livligaste restauranglivet. Det är en lite egendomlig känsla att promenera längs Östra Strandgatan eller Artillerigatan, fast man är mitt i Karibien. Det är inte så konstigt att många kändisar flockas hit och köper lyxiga hus på ön.

För att ta sig runt är det trevligt att hyra cykel, avstånden är sällan stora men ön är kuperad med gott om branta backar. Det finns mycket att se runt om på ön, allt ifrån den osannolika flygplatsen där planen flyger nerför en backe innan de landar, till de vackra stränderna på öns norra sida; Anse de Flamande och St Jean till exempel.

Valuta: Euro
Språk:
Franska är det officiella språket, men många pratar även engelska och nederländska
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!