SINGAPORE

Skyskrapor, grönskande parker och historiska byggnader i ett tropiskt klimat…

Singapore är en välordnad och modern asiatisk storstad med shopping i världsklass, bra restauranger och tropiskt klimat. Utbudet i Singapore är enormt, här finns tempel, moskéer och museer, och även det mesta för den som älskar natur. På Sentosa Island finns soliga stränder och här kan man cykla, bada och åka minitåg. Testa gärna linbanan över till Sentosa Island från World Trade Center, på hög höjd, med glasgolv är detta en hisnande tur kan vi lova!

I Singapore hittar du mat från världens alla hörn. Här finns trendiga snabbmatskedjor, lyxrestauranger samt små, pittoreska restauranger i Chinatown och Little India. Här finns även allt från städade pianobarer till diskotek och så klart asiaternas största favorit, karaokebarerna. Här hittar du också shopping i världsklass, det finns något för alla. Kameror, sidenbatik, märkeskläder eller kanske en uppsydd dräkt. Kanske vill du köpa med dig en jade-elefant hem, och här kan du hitta en antik sådan för några miljoner eller en nästan likadan, fast nyproducerad, för bara några dollar.

Singapore är en väldigt ren stad, det kommer du att märka när du är här. Skräpar du ner riskerar du att få höga böter.

Det finns många olika sätt att ta sig runt på, bussarna fungerar bra och stadens tunnelbana är väl utbyggd och billig. Man kan också åka taxi eller trishaw, som är en form av cykeltaxi.

Officiella språk: Kinesiska, engelska, malay och tamil
Valuta: Singapore
Tidsskillnad till Sverige: + 7 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!