ROM

Romantik, världsberömda kulturskatter och mat i världsklass…

Ett besök i Rom lämnar ingen oberörd. Historiska lämningar i nästan varje kvarter varvas med exklusiva butiker och ett sprudlande nöjesliv och nya överraskningar runt varje hörn. Sedan antiken kallas Rom ”den eviga staden”, ett smeknamn den verkligen lever upp till. Är du på jakt efter vibrerande storstadspuls i en historisk miljö, då är Rom resmålet för dig.

Få platser i världen har så mycket av mänsklighetens historia samlad som Rom. Här kan du bland annat beskåda Michelangelos berömda takmålningar i det Sixtinska kapellet och känna på vattnet i den berömda fontänen Fontana de Trevi, där Anita Ekberg och Marcello Mastroianni badade i Fellinifilmen ”Det ljuva livet”. Andra spektakulära platser värt ett besök är Colosseum, Forum Romanum och Pantheon, men listan kan göras lång.

Även om stadens historia är en stor reseanledning, finns det annat att roa sig med under sitt besök. Rom bjuder på en stor dos av butiker, restauranger, barer och kaféer. På gatorna runt spanska trappan finner man exklusiva butiker som Valentino och Dolce e Gabbana, På morgonen brukar det hållas marknader i flera av stadens kvarter. På det pampiga torget Piazza Navonas hålls den mest berömda marknaden som absolut är värd ett besök. Kvällstid omvandlas kvarteren till vibrerande nattlivspuls.

Rom är ett perfekt resmål för en längre weekend, och går att besöka året om. Inför sin resa kan det vara bra att läsa på lite om staden och göra en plan, eftersom det finns så mycket att se. Att tänka på är att det kan bli väldigt varmt under sommarmånaderna och vara ett ganska högt tryck av turister, så föredrar man ett lite mer promenadvänligt väder med mindre folk så kan en resa vid en annan tidpunkt på året rekommenderas.

Valuta: Euro
Språk: Italienska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!