RIO DE JANEIRO

Stekande sol, mängder av sevärdheter och härliga sambarytmer…

Rio de Janeiro är staden som har allt och lite till: världsberömda sevärdheter, fantastiska stränder och inte att förglömma – sambakulturen! I denna stora stad med över 6 miljoner invånare finns massor att se och uppleva. Ett måste är att besöka stränderna Ipanema och Copacabana, samt att åka upp till Kristusstatyn som blickar ut över staden på berget Corcovado. En upplevelse utöver det vanliga är också att åka linbana upp till den så kallade sockertoppen, Pao de Acucar.

Vill du njuta av samba- eller bossanovarytmer gör du det bäst på en musikklubb, de allra bästa klubbarna finns i sambastadsdelen Lapa. För den som vill testa en lokal maträtt ska man beställa in ”feijoada”, en gryta med kött, ris och bönor. I det varma klimatet är det också gott att svalka sig med en äkta caipirinha, en drink som är gjord på cachaça, lime, rörsocker och is.

Rio är en stad byggd på flera kullar, och den kanske charmigaste av alla är området som heter Santa Teresa. Här promenerar du längs kullerstensgator som är kantade med hus som är målade i alla regnbågens färger. I Santa Teresa finns också några av Rios bästa restauranger, samt många små affärer som säljer bland annat inredning och konst.

Språk: Portugisiska
Valuta: Brasilianska real
Tidsskillnad till Sverige: – 5 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!