LISSABON

Kullarnas stad Lissabon med bergbanor, spårvagnar och lokala delikatesser

I Portugals huvudstad finns något för alla: kultur, historia, arkitektur, shopping och strandliv. Staden har cirka en halv miljon invånare och här blandas gamla byggnader med modern stadspuls.

De äldsta delarna av Lissabon är uppbyggda på sju kullar, vilket gör att det finns många branta gator och gränder här. Många är så pass branta att det inte går att köra bil upp, men det finns hiss samt tre bergbanor att åka med om man inte orkar gå. Hissen går upp till stadsdelen Baixa, där man har en helt fantastisk panoramautsikt över staden.

Ett måste när man är i Lissabon är ta en tur med någon av stadens spårvagnar. Bland de populäraste sevärdheterna i Lissabon finns det storslagna klostret Monasteiro dos Jerónimos, som byggdes på 1500-talet för att uppmärksamma att Vasco da Gama hade upptäckt sjövägen till Indien. En annan sevärdhet värd att besöka är den moriska borgen Castelo de São Jorge, som ligger högt upp på en kulle med fantastisk utsikt över staden.

När du är här bör du smaka på det lokala portvinet och de berömda portugisiska smördegsbakelserna Pasteis de nata som kallas ”tascas” och är fyllda med vaniljkräm. En riktig godbit!

Väster om Lissabon ligger badorterna Cascais och Estoril, båda värda ett besök. I Estoril finns också Europas största casino för den som är spelsugen.

Valuta: Euro. Kreditkort är allmänt accepterade
Officiellt språk: Portugisiska
Tidsskillnad till Sverige: – 1 timme

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!