JAMAICA

Avslappnad atmosfär och palmer som vajar i takt med reggaemusiken…

Jamaica är en kuperad, grön ö med gästvänliga invånare och gräddvita stränder. Hit ska du åka om du vill ha sol och bad, toner av reggae, och en avslappnad atmosfär som smittar av sig.

Falmouth var en viktig hamnstad på 1700‐talet, och härifrån fraktade man bland annat rom, socker och kaffe till England. Inte långt ifrån stranden ligger Falmouths lilla centum. Drygt en timme österut finns Ocho Rios där man kan klättra i vattenfall, och drygt en helvtimme västerut finns Montego Bay och de fina stränderna vid Negril. Här är det mysigt att strosa runt i stan, ta en tur med bambuflotte på Martha Brae-floden eller kanske besöka en historisk plantage.

Montego Bay, eller Mo’ bay som lokalbefolkningen kallar sin stad, är landets näst största stad och en av Jamaicas mest populära turistorter. Här finns många butiker, restauranger, barer och stränder. Här kan ni njuta av sol och bad, beachvolley, snorkling eller varför inte ta en ridtur på stranden, stränderna runt Montego Bay tillhör några av Karibiens bästa. Stämningen är livlig och ett tips är att besöka någon av de många marknaderna där man kan köpa till exempel hantverk. Köp också med dig ett paket Blue Mountain-kaffe hem, detta är enligt många världens bästa kaffe.

Ett par kilometer från Ocho Rios centrum ligger en riktig sevärdhet, vattenfallet Dunn´s River Falls. Vattenfallet är cirka 200 meter högt och vill man kan man klättra inne i vattenfallet, med speciella tofflor på fötterna. Här kan du också ta en ridtur genom sockerrörsplantager. I Martha Brae River kan du åka gondol genom den tropiska naturen.

Valuta: Jamaikanska dollar, men amerikansk dollar funkar. De flesta tar även kreditkort
Språk: Engelska, men även patwa som är en form av kreolspråk
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!