HONGKONG

Fascinerande storstad med ett världsberömt kök, skyskrapor och billig shopping…

I Hongkong bor sju miljoner invånare på en yta som är ca 1100 km², vilket på ett ungefär motsvarar storleken av Öland. Dessutom har Hongkong ca 25 miljoner besökare varje år. Att den här staden myllrar av folk och har ett högt tempo med liv och rörelse dygnet runt förstår man. Det finns ingen annan stad i hela världen som har så många skyskrapor som Hongong, här finns över 1200 stycken, och utöver alla skyskrapor består staden av ytterligare mängder av höga byggnader.

Den här staden erbjuder det mesta man kan önska av en asiatisk storstad: billig shopping, ett världsberömt kök, imponerande skyskrapor och fantastiska vyer. Hongkong är en stad med kontraster mellan gammal historia, exklusiv lyx, spännande kultur men också fina stränder. Här finns något som passar alla, och här kommer du behöva prioritera dina upplevelser för att hinna med det du verkligen vill uppleva i staden.

Gillar du utsikter är Victoria Peak ett måste, från toppen kan man beundra utsikten över hela Hongkong. På vägen tillbaka ner från Victoria Peak är ett tips att ta ett stopp i Soho, där finns världens längsta rulltrappa som tar dig genom butiker, restauranger och det levande nattlivet.

För den som vill leta efter fynd och har tid att strosa runt finns det mycket att hämta i Hongkong, som kryllar av marknader. Många av marknaderna är specialiserade och erbjuder särskilda produkter, så beroende på vad du är ute efter – leta efter marknaden som passar just dig.

Stränder är kanske inte är det första man associerar Hongkong med, men det finns faktiskt flertalet stränder i närheten. Dels finns det stränder på fastlandet en bit från centrala Hongkong, men du hittar också ständer på någon av alla de öar som finns i området, som du når med en kort båttur.

Macau är känt som Asiens Las Vegas, här erbjuds alla former av spel dygnet runt för den som är intresserad. Världens största kasino The Venetian Macau, finns här. Macau är en unik mix av portugisisk och kinesisk kultur, då staden en gång i tiden var en portugisisk koloni.

Big Buddha eller Tian Tan Buddha är en av världens största sittande Buddhastatyer, den är 34 meter hög och står vid klostret Po Lin på ön Lantau i Hongkong.

Ett tips är att promenera längs Tsim Sha Tsui strandpromenad, och blicka ut över Victoria Harbour. Detta promenadstråk erbjuder några av Hongkongs bästa attraktioner och lockar mycket folk till sina fantastiska ljus- och ljudshower varje kväll. Promenera även längs den stora shoppinggatan Nathan Road, som rymmer det mesta inklusive kända designerplagg och den senaste elektroniken.

Språk: Kantonesiska, kinesiska, engelska
Valuta: Hongkong-dollar
Tidsskillnad: + 7 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!