GRAND CAYMAN

Kalkstensöar, azurblått hav och tama stingrockor…

Cayman Islands består av tre öar: Grand Cayman, Cayman Brac och Little Cayman. Öarna består av kalksten och är omgivna av korallrev, så snorkling och djuphavsdykning lockar många resenärer att åka hit.

Här kan du njuta av vita sandstränder, azurblått hav och simma med tama stingrockor. Sting Ray City är den populäraste turistattraktionen i Grand Caymans huvudstad George Town, här simmar stingrockorna nära besökarna och du kan mata dem med bläckfisk. Stingrockorna är väldigt vänliga, men rör inte den giftiga taggen på deras svans!

En annan plats väl värt ett besök är Seven Mile Beach, som trots namnet i själva verket endast är 5,5 amerikanska mil lång. Här finns ett brett utbud av restauranger och barer, och det finns också möjlighet att utföra olika typer av vattensporter. Tips är att smaka på den lokala specialiteten Grand Cayman Rum Cake, som är en romindränkt sockerkaka.

På Grand Cayman kan man handla bland annat smycken, klockor, kristaller och läderprodukter till riktigt bra priser.

Valuta: Öns valuta är Cayman Island Dollar, men amerikanska dollar och kreditkort går också att använda
Språk: Engelska
Tidsskillnad till Sverige: – 7 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Travel

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.