DUBAI

Solsäker storstad med storslagen shopping och spektakulära byggnader…

Dubai är verkligen en otrolig stad! Här kan du åka slalom både inomhus i ett köpcenter och utomhus i öknen. Dubai har utvecklats till en lyxig destination som lockar besökare från hela världen. Det soliga och varma klimatet, unika turistattraktioner och mängder av shoppingmöjligheter har jort staden till en fantastisk mötesplats mellan väst och östt samt gamla och moderna kulturer.

Dubai är både ett emirat och en stad i Förenade Arabemiraten. I staden bor det cirka 2,5 miljoner invånare och den är vida känd för sina grandiosa byggnader. Upplev världens högsta byggnad på otroliga 828 meter, Burj Khalifa, och det femstjärniga hotellet Burj Al Arab. Palm Jumeriah, den trädformade ö som byggts upp i havet, är ett berömt landmärke i Dubai och som tro det eller ej syns ända från månen. På den konstgjorda ön finns flerbostadshus, villor och hotell.

I Dubai finns ett brett utbud av aktiviteter med fokus på sol och bad, nöjen, shopping, fiske, sport och utflykter. Dubai har flertalet fina golfbanor och stränder, men också många mer ovanliga aktiviteter som till exempel sandslalom, kamelkapplöpning och ökensafari.
Matutbudet är en blandning mellan det moderna och det traditionella. Du hittar ett stort urval av matställen, allt från enkla gaturestauranger till de bästa gourmetupplevelserna du kan tänka dig. Passa på att testa Dubais mest populära rätt, Shawarma, som är en sorts smörgås med olika sorters strimlat kött.

Dubai har blivit ett mecka för de som är shoppingintresserade. Ett måste är att besöka Mall of Emirates, som är ett enormt köpcenter med hundratals butiker, otaliga restauranger, flera biografer,och till och med en egen slalombacke. En av världens största guldmarknader, Gold Souk finns också här och är väl värt ett besök.

Språk: Det officiella språket är arabiska men det talas också engelska, urdu, hindu och persiska
Valuta: Dirham
Tidsskillnad till Sverige: + 3 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!