CURACAO

Spännande historia, Paradisstränder och dykning i världsklass..

Curacao ligger strax utanför Venezuelas kust och bildar tillsammans med Aruba och Bonaire de så kallade ABC-öarna. Huvudstaden Willemstad finns på Unescos världsarvslista och är en mysig liten stad med typisk nederländsk arkitektur, husen med färgglada gavlar påminner om ett färgrikt Amsterdam. Det är här den blå Curacao-likören framställs.

I Hato Caves finns dramatiska grottor med urgamla indianska hällristningar och underjordiska vattenfall.

Curacao är huvudön inom Nederländska Antillerna, en federation som består av grannön Aruba och Bonaire, Saint Maarten, Saba och Sint Eustatius som ligger längre norrut. Dessa öar betraktas som en integrerad del av konungariket Nederländerna. Öarnas riksdag har sitt säte i Curacaos huvudstad.

Ön har en karg vegetation och omgärdas av fantastiska korallrev, som gör den till ett eldorado för snorklare och dykare. Härliga stränder finns på den västra sidan av Curacao för den som vill slappa eller kanske ägna sig åt någon standsport. Shoppingen här är också bra med marknader där man kan köpa väskor, hängmattor, fina tavlor med karibiska motiv och souvenirer.

Valuta: Guilder och USD
Språk:
Nederländska, papiamento och engelska
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!