COZUMEL

Papegojfiskar, god mat och mexikansk rytm…

Karibiens kanske klaraste och mest blå vatten finns vid den mexikanska ön Cozumel. Korallreven strax utanför ön är världsberömda och under vattenytan simmar mängder av tropiska fiskar. Mycket av öns attraktioner finns därmed i havet, men det finns också mycket att upptäcka på land. Till Chankanaab National Park kan du åka för att snorkla, sola, ta en tur med en ubåt eller besöka den botaniska trädgården. I Cozumel kan man också åka på jeep-safari eller varför inte åka katamaran till Passion Island för sol och bad.

Tips från oss är att besöka Tulum på det mexikanska fastlandet, i den gamla mayastaden finns många tempel och andra byggnader som härstammar från mayaindianperioden. Även på Cozumel finns ett antal sevärda mayalämningar.

Hela Cozumel men kanske främst huvudorten San Miguel är typiska karibiska shoppingparadis där man bland annat kan köpa ädelstenar, diamanter och elektronik till bra priser.

Valuta: Mexikos valuta är peso, med amerikanska dollar funkar bra
Officiellt språk: Spanska
Tidsskillnad till Sverige: – 7 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!