BONAIRE

Dykarens paradis med korallrev, ett enormt fiskbestånd och kristallklart vatten…

Strax utanför Venezuelas kust ligger den lilla ön korallrevsön Bonaire, som både består av och är omgiven av ett korallrev. Här flockas dykare från hela världen tillsammans med rosa flamingos. Bonaire klassas som ett av de bästa dykställena i världen och är verkligen ett paradis för dykarna. Fiskbeståndet är enormt och det kristallklara vattnet har 50–60 meter siktdjup.

Bonaire är en 38 km lång och 11 km bred ö, och huvudstaden här heter Kralendijk.
Norra delen av ön är något mer kuperad och grön medan den södra delen är karg och torr med kritvita salthöga från den inte helt oviktiga saltindustrin. Bonaire ingår i Nederländska Antillerna och betraktas som en självstyrande nation, integrerad i konungariket Nederländerna.

Ta en promenad längs gatan Kaya Grandi i Kralendijk, här kommer du kunna göra en hel del fynd, till exempel keramik, trä, silver, smycken med ädelstenar och läder.

Något du inte vill missa på Bonaire är ett besök till Pink Beach, som precis som det låter är en rosa strand. Stranden får sin ovanliga färg från krossat snäckskal. Koppla av på den rosaskimrande stranden eller prova på snorkling.

Valuta: USD
Språk:
Nederländska, inhemska språket papiamento och engelska
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!