ARUBA

Kritvita stränder, azurblått vatten och rosa flamingos…

Aruba beskrivs av ortsbefolkningen som ”one happy island” och är en av de mest populära öarna i Karibien. Här finner du några av Karibiens bästa stränder, till exempel Palm Beach och Eagle Beach. Ön är placerad under orkanbältet och kan skryta med ett stort antal soltimmar per år.

Vegetationen här är karg och består i huvudsak av kaktusar och det så kallade divi­divi-trädet, som formas av vinden. Lokalbefolkningen här är mycket vänlig och hjälpsam och har gedigna språkkunskaper.

Oranjestad är Arubas huvudstad, och en hamnstad med färgglad byggnadsarkitektur som återspeglar olika perioder i Arubas historia. Oranjestad upptäcker du allra bäst till fots.

En sevärdhet du inte får missa är Arikok National Park med sitt Marsliknande landskap, här finner du kalkstensgrottor och mystiska stenblock målade med forntida hällristningar. Aruba har ett fantastiskt undervattensliv som du upplever bäst i en ubåt. Se korallrev, dykare och skeppsvrak på färden. Tillbaka på torra land kan du uppleva Aruba under en Jeep-safari, och vill du snorkla i det kristallklara vattnet är ett besök till De Palm Island att rekommendera.

Med sina färgglada byggnader, marknader, fina stränder och bra shopping har ön någonting för alla. Här ska du inte vara rädd för att pruta.

Valuta: Florin och USD
Språk: Nederländska, papiamento och engelska
Tidsskillnad till Sverige: -6 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!