AMSTERDAM

Världsberömda museum, mysiga caféer och slingande kanaler…

Nederländernas huvudstad är känd för sina slingrande kanaler och ett mysigt och populärt sätt att se staden är att åka kanalbåt. I staden finns ett över 100 km långt nätverk av kanaler, som är med på Unescos världsarvslista. Kanalbåtturerna startar på flera ställen i stadens centrum.

En av de mest besökta sevärdheterna i Amsterdam är Anne Franks hus, här levde den judiska flickan Anne Frank gömd undan nazisterna i nästan två år tillsammans med sin familj. Detta är en riktig museestad med över 50 museer, bland de mest kända finns Rijksmuseum och van Gogh-museet.

Vi kan tipsa om att besöka stadsdelen Jordaan, där det finns otaliga små gallerier, caféer och antikvitetsaffärer. Den här stadsdelen byggdes i början av 1600-talet och ursprungligen bodde mest immigranter samt människor ur arbetarklassen där. I dag är Jordaan en trendig stadsdel där många studenter och unga konstnärer bor. I Amsterdam finns många utomhusmarknader och vill du ta del av den lokala kulturen bör du besöka en sådan. Passa på att smaka på nederländska ostar, till exempel en riktigt vällagrad gouda och edamerost, eller varför inte fynda på en loppmarknad.

Valuta: Euro. Kreditkort är allmänt accepterade.
Officiellt språk: Nederländska.
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar.

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!