PARIS

Kulturella upplevelser, romantik och kulinariska upplevelser

Bienvenue till Paris! Denna vackra och romantiska stad har massor att erbjuda sina besökare med ett stort urval muséer, historiska monument och shopping. Man kan även sätta sig på ett café och bara njuta av atmosfären och läckra croissanter.

Upptäck den underbara stadsdelen Montmatre, ett av de mest mytiska kvarteren i Paris, med sin romersk-katolska basilika Sacré-Cœur, panoramisk utsikt över Paris, massor med mysiga små restauranger och brasserier samt lokala artister. Vi rekommenderar att ni åker upp med linbanan (Le Funiculaire). Moulin Rouge kabareten finns i närheten av Montmatre distriktet.

Missa inte världens vackraste avenue, Champs-Elysées som ligger mellan Arc de Triomphe och Place de la Concorde – perfekt för shopping. Lido kabareten finns på denna avenue. Från Place de la Concorde kan man strosa vidare längs med Rue Rivoli, där man hittar det kända Louvre Muséet som ligger vid Seine floden. Upptäck flera andra av Paris historiska monument från Seine floden med en båt sightseeing tur med möjlighet att även göra en lunch- eller middagskryssning.

I närheten av George Pompidou centret finns Marais-distriktet, som de senaste åren har blomstrat upp och blivit ett elegant kvarter i Paris. Besök Place des Vosges som är en av de äldsta torgen i Paris, och också en av de vackraste. Torget är den perfekta utgångspunkten för en promenad i Marais, ett av de mest charmiga historiska stadsdelarna i huvudstaden, med sitt rika arv och speciella atmosfär.

Vid Place du Trocadéro och dess trädgårdar har du fin utsikt över Eiffeltornet och det finns möjlighet till att äta en gastronomisk måltid uppe i tornet. Vi rekommenderar att du bokar biljetter på förhand för ett besök till Eiffeltornet.

Vill man göra längre dagsutflykter kan vi verkligen rekommendera Slottet Versailles som ligger ca 1 timme från Paris centrum. Här kan du besöka den välkända kungliga bostaden från 1600-talet, få se drottningens sovrum, spegelsalen och vandra runt i den 800 hektar stora trädgården. Guidade turer finns det massor av, boka gärna i förväg.

Valuta: Euro. Kreditkort är allmänt accepterade
Språk: Franska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

Tips från Go Travel

För barnfamiljer, eller bara de som vill ha lite kul, finns också Disneyland Paris med sina två nöjesparker Disneyland Park & Walt Disney Studios Park. Disneyland Park är den ursprungliga parken med sina 50 attraktioner och Walt Disney Studios är mer inriktat på filmskapandet.

Vill man besöka båda parkerna rekommenderas 2-3 dagar och 1-2 dagar för endast Disneyland Park. Parkerna ligger ca 4 mil öster om Paris och kan nås med en 45 minuters tågresa. Annars finns ett flertal olika Disneyhotell precis vid parkerna, självklart hjälper vi på Go Travel er att boka det ni behöver!