MOSKVA

Staden med extra allt

Spektakulär, hänförande, mystisk, ståtlig. Det finns många sätt att beskriva Rysslands huvudstad Moskva. Med en fascinerande historia och en arkitektur som är långt ifrån blygsam, kommer ingen att lämna staden oberörd.

Få platser i världen ger ett så stort intryck som Moskva och det finns många platser som bör stå på checklistan inför sitt besök. De flesta ligger i anslutning till varandra och man kan med enkelhet röra sig till fots. Vi rekommenderar att ni bor så centralt som möjligt, för att få ut så mycket som möjligt av er vistelse.

I stadens mitt finner vi Kreml, Moskvas maktcenter som ligger på den plats där Moskva grundades. Här finner vi monumentalbyggnader från 1400-talet till nutid, som katedraler, kyrkor, palats samt det ryska parlamentet duman. Röda torget är en annan mäktig plats värd ett besök. Här kan vi förundras av den vackra Vasilijkatedralen, som likt ett sagoslott drar till sig allas uppmärksamhet och hänför med sina vackra, färgsprakande, runda kupoler. Vi kan också vandra runt inne i det spektakulära varuhuset GUM, vars utbud butiker är lika tilltalande som själva byggnaden i sig. Vid röda torget vilar också Lenin i sitt mausoleum.

Något ni absolut inte får missa under ert besök i Moskva, är arkitekturen och konsten under jorden. Moskvas tunnelbanestationer är något utöver det vanliga och kända världen över för deras utsmyckningar. Mosaiker, statyer, guld och kristallkronor, här känns det som man vandrar runt i ett museum snarare än på en tågstation. Stationerna Komsomol’skaya och Majakovskaja är några av de mest fotograferade. För att spara tid och säkerhetsställa att man får se de allra vackraste stationerna och får ta del av historien bakom dem, rekommenderar vi att boka en guidad tur.

Utöver magnifika historiska byggnader och tunnelbanestationer, bjuder Moskva på en uppsjö av parker och trädgårdar. Gorkijparken ligger intill Moskvafloden och är en av de mest välkända. För kvällsaktiviteter rekommenderas bland annat opera- eller balettföreställning på Bolsjojteatern, eller ett besök på någon av restaurangerna intill den vackra gågatan Arbat.

Moskva passar både för en weekendresa eller för en längre vistelse. Tänk på att det krävs visum för att komma in i landet, så det är bra att planera din resa i god tid. Man kan besöka Moskva året runt, men det kan bli väldigt kallt under vinter och väldigt varmt under sommaren, så vår och höst är att rekommendera.

Valuta: Rysk Rubel
Språk: Ryska
Tidsskillnad till Sverige: +2 timmar

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Travel

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.