MARBELLA

Njut av livet på den spanska solkusten

Milslånga stränder, snirkliga rosenbeklädda gränder, lyxiga båthamnar och vältrimmade golfbanor. Skälen till att besöka staden Marbella är många. Belägen på Costa del sol (den spanska solkusten) med över 300 soldagar per år har Marbella lockat en stor mängd turister genom åren från hela världen. Marbella är helt enkelt det perfekta resmålet för resglada livsnjutare.

Marbella bjuder på en fantastisk strandpromenad, där ett flertal stränder binds samman, vissa med lite lugnare vatten som välkomnar familjer, andra med lite mer vågor som lockar en ungdomligare publik. Man kan promenera från den gamla fiskehamnen hela vägen bort till den välkända lyxhamnen Puerto Banus.

Precis intill stranden ligger Gamla stan (Casco Antiquo), Marbellas stadskärna. Här andas en mix av historia och romantik. Vitkalkade byggnader, smala, snirkliga gränder och torg, sjungande svalor, och restauranger, barer och butiker i varje hörn. Apelsintorget (Plaza de los Naranjos) bjuder på doften av apelsinträd, och här kan man avnjuta en färskpressad juice, eller varför inte churros doppade i choklad. En promenad genom Gamla Stan är ett måste under sin vistelse i Marbella.

Tar man sig lite utanför Marbellas stadskärna möts man av lite modernare bebyggelse, med ett flertal exklusiva klubbar, hotell och golfbanor. För lite längre utflykter kan man ta en tur till den vackra bergsstaden Ronda, hälsa på apor i den brittiska staden Gibraltar, eller en tur över till den vibrerande staden Tanger i Marocko.

Till Marbella kan man resa året om och tack vare de många soltimmarna och det tacksamma klimatet lockas många till att besöka Marbella även under vinterhalvåret. Är man ute efter att bada i havet rekommenderas ett besök mellan Maj och September, vill man ha ett lite mindre flöde av turister och lite mer sval temperatur är vår och höst och vinter att föredra.

Valuta: Euro. Kreditkort är allmänt accepterade
Språk: Spanska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

 

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Travel

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.