MALAGA

Storstadspuls, kultur och strandliv i Andalusiens hjärta

I hjärtat av Andalusien finner vi Malaga, en av spaniens mest populära resmål. Malaga är den största staden på Costa Del Sol (Den spanska solkusten). Sol, bad, mat, dryck, kultur, shopping och konst, endast fantasin sätter gränser för vad man kan göra under sin vistelse. Vill man känna vibrationerna av en levande spansk storstad, samtidigt som man vill kunna njuta av en paraplydrink vid havet, då är Malaga platsen att besöka.

Malaga är tacksamt att upptäcka till fots, och förundrar med sina vackra byggnader och torg och gemytliga snirkliga gator, och här finns en uppsjö av restauranger, små barer och cafeér. På den otroligt vackra gågatan “Calle Marqués de Larios” kan man fönstershoppa och njuta av storstadspulsen. Den här gatan kan ses som stadens hjärta, och Malagas viktigaste evenemang brukar hållas här. Besöker man Malaga över julhelgerna så bjuds man på en riktigt spektakulär ljusshow, som är något utöver det vanliga.

Malaga ses som en riktig kulturstad där självaste Pablo Picasso har sitt ursprung. Picassos verk, tillsammans med många andra stora konstnärer, kan man beundra på två av de många konstmuseerna i staden. Är man sugen på lite strandliv finner vi,stranden La Malaguenta med den tillhörande fantastiska strandpromenaden Muelle Uno bara ett stenkast från stadens inre kärna. Här kan man strosa bland flertal olika strandrestauranger och känna doften av grillad fisk och njuta av en god drink eller två.

Malagas placering ger även stora möjligheter för lite längre utflykter. Hyr man bil blir möjligheterna oändliga, men det går också fint att transportera sig med buss eller tåg.  Upptäck Andalusiens och Costa Del Sols guldkorn, som de karaktäristiska, vitkalkade små byarna uppe i bergen, det moriska palatset Alhambran, i staden Granada, eller den omtalade semesterorten Marbella som bara ligger en timme bort.

Malaga är både en perfekt stad för en weekendresa, eller för en längre vistelse. Högsäsong är mellan Juni och Augusti, men tack vare det tacksamma vädret som solkusten erbjuder, med sina 300 soldagar per år, är Malaga en fantastisk stad att besöka året om.

Valuta: Euro. Kreditkort är allmänt accepterade
Språk: Spanska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Travel

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.