LONDON

Huvudstaden där kultur och sport står i fokus

London, Storbritanniens huvudstad och ett mycket populärt besöksresemål över hela världen.
Hit åker tusentals människor för affärsmöten men många åker också hit för nöjen så som sport, musik och historia, eller en kombination av allt.

London är ett mycket bra val för den som inte vill vara borta allt för många dagar, men vill man det finns det självklart massor av saker att hitta på. Det finns ett flertal avgångar varje dag från de största flygplatserna i Sverige, många av avgångarna är direktflyg vilket gör att du kan vara i London på 2-3 timmar.

Klassiska sevärdheter som Big Ben, Buckingham Palace, Abbey Road mm. Kombineras enkelt med ett besök på ett museum eller en av Londons kabinetter så som Vaxkabinetten Madame Tussauds eller skräckkabinetten London Dungeon. Ett mycket populärt besöksmål är Harry Potter museet på Warner Bros Studios strax utanför London. Stora konserter och musikaler är också en av anledningarna till att besöka Storbritanniens huvudstad.

Till London åker många för att titta på speciellt fotboll, med fem lag från London i högsta ligan Premier League, finns det stor chans till att få se ett klassiskt Londonderby. Andra klassiska sporter i London är Tennis och Cricket.

Självklart får ni inte missa ett eller flera besök på någon av de klassiska pubarna där en öl och en måltid bestående av fish and chips (panerad fisk med pommes) är en vanlig kväll för en Londonbo.

 

Valuta: Brittiskt pund. Kreditkort är allmänt accepterade.
Språk: Engelska
Tidsskillnad till Sverige: -1 timme

Tips från Go Travel

London är ett besöksmål som du kan besöka året runt, oavsett årstid. På vintern utsmyckas hela staden med magiska juldekorationer och julmarknader anordnas överallt. I en av Londons största parker, Hyde Park, hålls årligen den stora julmarknaden Winter Wonderland, med över 100 attraktioner, liveshower, restauranger och barer. Winter Wonderland har 2-3 miljoner besökare varje år och är ett måste om man besöker London mellan november och januari.

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Travel

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.