KRAKOW

En medeltida stad med ståtliga katedraler och rik historia

Krakow, som en gång var Polens huvudstad, är känd för sina många katedraler, kyrkor och sin medeltida arkitektur. Några kända byggnader i staden som inte får missas är bland annat Wawel slott med sina udda torn och Mariakatedralen som ståtligt pryder Rynek Glowny torg, mitt i Krakows hjärta. Längs torget finns en mängd olika restauranger, pubar och caféer – från lyx till budget i en härlig blandning. Besök de historiska och judiska kvarteren Kazimierz med sina trånga gator, vintagebutiker, synagogor och vackra väggmålningar. Du tar dig lättast genom staden till fots och det är även så du får den bästa upplevelsen!

En rogivande aktivitet, oavsett om man är troende eller inte, är att besöka några av Krakows många granna och otroligt vackra katedraler med sina vackert snidade tak, detaljrika målningar och guldstatyer. Då Polen är ett katolskt religiöst land är det av hög vikt att klä sig anständigt när man besöker dess kyrkor och katedraler, du bör därför tänka på att inte visa för mycket hud; axlar och ben ska vara täckta. Det är också bra att ta reda på om fotografering är tillåtet i kyrkan innan du tar fram kameran, detta för att visa respekt mot lokalbefolkningen.

Krakow och Polen är så mycket mer än dess stämpel de fått efter andra världskrigets våld. Detta är dock fortfarande en mycket viktig del av dess historia och strax utanför staden finner ni det största koncentrationslägret som byggdes under andra världskriget, Auschwitz-Birkenau. Vi rekommenderar en guidad tur då det finns så mycket information och historia, en helt ofattbar och berörande upplevelse som säkerligen kommer att stanna i era hjärtan.

Något man kanske inte tänker på är att Polen också erbjuder helt fantastisk natur. Området söder om Krakow erbjuder alpina berg, skogstäckta kullar och många vilda floder. Området är perfekt för vandring, och för den äventyrliga är forsränning en populär aktivitet här. Det är också här du hittar den kända saltgruvan Wieliczka, dit det går många guidade turer. Härifrån har du också en fantastik vy över bergskedjan Tatra och Pieniny.

Valuta: Zloty
Språk: Polska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Travel

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.