Reseberättelse från New Orleans

17 november 2020

Kategori:

Reseberättelser

Vår resenär Christinas reseberättelse från New Orleans

På vår roadtrip som startade i San Fransisco, hade vi nu äntligen nått New Orleans. Detta var första gången vi var i Sydstaterna, och för att komma dit passerade vi milslånga broar över floder, träskmarker och sjöar. Lukten av tång strömmade in i bilen, och det kanske inte är den godaste av dofter.

På endast 3 dagar skulle vi uppleva New Orleans, så det gällde att välja godbitarna av det staden kunde erbjuda.

Vi kom fram på Halloween och värdparet på hotellet varnade oss för att åka ner på stan på kvällen. Stor feststämning, massor av folk och därmed inte helt säkert för oss som nykomlingar att vimsa runt där. Istället tog vi en tur till stan på eftermiddagen för att testa någon av stadens spännande specialiteter. Vi beslutade oss för att testa varsin ”Muffaletta”, som är en stor smörgås med massor av härlig fyllning. Helt fantastiskt gott! Sedan begav vi oss tillbaka till hotellet, då ett ösregn satte stopp för att strosa runt.

Nästa dag stod ett besök till Mardi Gras World på schemat. Mardi Gras är en stor karneval i New Orleans som alltid äger rum tisdagen före askonsdagen, vill man uppleva den är det bra att planera och boka besöket i god tid då det är populärt och stadens hotell blir fullbokade långt i förväg. Då vi var där en annan tid på året men ändå ville se vad Mardi Gras är, besökte vi Madi Gras World för att titta på alla figurer och vagnar som brukar delta i karnevalerna. Vi gick även på en guidad rundtur för att få veta lite mer.

Ett måste när man är i New Orleans är att ta en tur med hjulångare på Mississippi, så följande dag tog vi en promenad ner till staden och vidare ner till hamnen där vi köpte biljetter till en tur med hjulångaren Natchez på Mississippi. I biljettpriset ingick lunch och färden började med den, mätta och belåtna satte vi oss sedan ute på däck och upplevde floden Mississippi på nära håll. Min föreställning om att vattnet skulle vara klart och glittrande stämde inte, vattnet var brunt och såg inte alls inbjudande ut, och var dessutom livligt trafikerat.

Tillbaka på land letade vi oss fram till ett annat ”måste att uppleva” – Bourbon Street. Att ta sig fram till fots brukar vi göra och att göra det här ger många både roliga, mindre roliga och spännande upplevelser. Till exempel fick vi vänta en kvart på att komma över en tågräls, tåget som passerade var hur långt som helst!

New Orleans är helt klart värt ett besök, atmosfären måste upplevas på plats då den inte går att beskriva med några ord!