HAARLEM

Charmig småstad för matentusiaster och livsnjutare

Den pittoreska och charmiga småstaden Haarlem ligger endast 15 minuter från livfulla Amsterdam med allt det bästa Nederländerna har att erbjuda, men utan trängseln från tusentals andra turister. I Haarlem varvas grandiosa kyrkor, världsberömda museum och mysiga caféer på smala kullerstensgator som slingrar sig genom staden.

En bra utgångspunkt är torget i centrala Haarlem med den kända marknaden Grote Markt. Strax intill ligger den gotiska katedralen St Bavo, med den mäktiga orgeln, som har blivit spelad på av både Handel och Mozart. Haarlem bjuder även på gastronomiska upplevelser med över 200 restauranger och barer med influenser från världens alla hörn. Ett tips är Jopenkerk, en tidigare kyrka, omvandlad till ett bryggeri och ett populärt tillhåll för den som vill äta god mat och dricka någon av alla de lokalproducerade ölsorterna som bryggs på plats. Haarlem har ett stort utbud av museer och utställningar, bland annat Frans Hals, Teylers och Corrie Ten Boom museum. Den ikoniska väderkvarnen Molen de Adriaan ligger vackert belägen vid Spaarnesjön och är väl värt ett besök då man både får en historielektion om väderkvarnar i det inhysta museet, samt en panoramautsikt över staden när man klättrat upp på kvarnens topp.

Sandstränder är kanske inte det första man tänker på när man pratar om Nederländerna, men från Haarlem är det faktiskt inte särskilt långt till stranden och havet. En trevlig dagstur är att hyra en cykel och trampa några kilometer till Zandvoort, ett populärt besöksmål för sol, bad och olika vattenaktiviteter.

Valuta: Euro
Språk: Nederländska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar


Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!