FLORENS

En av Europas mest omtalade städer

Bland kullarna i Toscana i Italien finner vi den vackra staden Florens. Renässansens konstnärlighet genomsyrar byggnader och torg, vibrationerna av människor omfamnar, och doften av det italienska köket sveper genom luften. Vill man få en mat och dryckesupplevelse utöver det vanliga, i en av europas mest spektakulära städer, då är Florens definitivt värt ett besök.

Promenera på samma gator som de stora konstnärerna da Vinci, Botticelli och Michelangelo. Florens är inte allt för stort, och man kan utan problem utforska stadens magi till fots. Ända sedan medeltiden har staden setts som ett kulturellt centrum, med vacker arkitektur, konst och historia. Många byggnader är bevarade från stadens storhetstid under 1400 – och 1500 talen, och det finns många fantastiska kyrkor, vackra hus, palats och museum att upptäcka.

Utöver stadens konstnärliga aura och historiska arkitektur, är maten och drycken en stor reseanledning. Det italienska köket är svårt att tröttna på och staden bjuder på en uppsjö av restauranger och mysiga caféer. Ta er gärna lite utanför de typiska turiststråken för att finna de allra bästa och mest prisvärda restaurangerna, som även lockar italienarna till ett besök. För den som gärna gör en lite längre utflykt rekommenderas en dagstur till någon av vingårdarna i Toscana.

Florens är en stad värd att besöka året om, kanske som mest fördelaktig under våren och hösten då man gärna vill fånga några extra solstrålar men undvika den största anstormningen av turister som kan vara under högsäsong mellan juni och augusti. Hit kan man resa för en weekend, eller stanna för en längre vistelse. Det viktigaste är att ni tar er tiden att verkligen insupa allt den magi som staden har att erbjuda.

Valuta: Euro
Språk: Italienska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar