BUDAPEST

Donaus pärla fylld av spännande kultur, god mat och shopping

Ungerns huvudstad Budapest var från början två städer, Buda och Pest som skiljdes åt av floden Donau. Buda är den förnämare delen med historiska gränder, slott, parker och trevliga caféer, medan Pest är den något mer vardagliga delen bestående av stora byggnader i klassisk arkitektur belägna på gamla paradgator med bankkvarter och trendiga hak.

I Budapest finns otroligt mycket kultur och historia, och därmed sevärdheter. Här finns världens största parlamentsbyggnad, en ståtlig byggnad fylld med tinnar och torn precis vid floden. För att ta sig över floden finns det åtta broar att välja på, den kanske mest kända och vackraste är Kedjebron som med fördel ses på kvällen när hela staden badar i ljus. Slottsdistriktet bjuder på mer än bara ett slott, här kan du promenera längst gränderna och ta sikte på Fiskarbastionen, för härifrån har du en hisnande utsikt över Parlamentet, floden och hela staden.

Budapest är också känt för sina termalbad, två av de största är Széchenyibadet och Gellertbadet. Detta är gigantiska badhus med mängder av inom- och utomhuspooler där det välgörande vattnet sägs rena din kropp.

För den matintresserade är den spännande saluhallen vid Szabadsagbron ett måste, här kan du köpa gåslever, paprika i olika former och den goda ungerska honungen. Testa den Ungerska nationalrätten Gulash när du är här. I de gamla judiska kvarteren kan du välja och vraka bland restauranger, barer och unika ruinbarer – något som kännetecknar Budapest.

Den bästa shoppingen finner du på och i kvarteren runt gågatan Vaci Utca.

Go Travel tipsar: Ta med promenadvänliga skor, för denna stad vill du uppleva till fots!

Valuta: Forint (Ft/HUF)
Officiellt språk: Ungerska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Travel

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.