ALGARVE

Från mystiska laguner till charmiga fiskebyar

Portugals ”solkust”, Algarve, har aldrig varit så lättillgänglig för utländska turister som den spanska motsvarigheten Costa del Sol. Tack vare detta känns regionen genuint portugisisk och oförstörd med pittoreska små fiskebyar längs hela Algarvekusten som är så gammaldags charmiga att man blir riktigt varm i själen. På de små torgen spenderar byarnas gamlingar sina dagar med att spela kort, dricka likör och skvallra om ditten och datten.

Det finns också en modernare sida av Algarve som syns i de större städerna som till exempel Albufeira och Faro. Här finns det ett rikt kulturliv, livliga barer och trendiga restauranger. Även mindre orter som Vilamoura och Portimão förvandlas under sommarmånaderna till populära hotspots med ett rikt nöjesutbud.

Oberoende av städerna och byarnas sinsemellan olika personligheter, är naturen i denna del av Portugal otroligt vacker; dramatiska klippor, oändliga sandstränder, sagolika laguner och turkosblått hav. Surfing och segling är populära aktiviteter längs kusten och inte att förglömma – golf i världsklass. Som kuriosa kan nämnas att stranden ”Dona Ana” i Lagos utnämnts till världens vackraste av resemagasinet Conde Nast och dessutom kan Algarve också skryta med sina ca 300 soldagar per år.

Valuta: Euro. Kortbetalning accepteras på många restauranger och butiker
Språk: Portugisiska
Tidsskillnad till Sverige: – 1 timme