Top
Vandringsresa Madeira 8-16 november

Vandringsresa Madeira 8-16 november

Att upptäcka ön Madeira gör du absolut bäst till fots. Här får du se det gröna havet, de sagolika blommorna och såklart bergsluttningarna som omger den vackra ön. Hit kommer vi för att njuta av omgivningen och den härliga vandringen men vi ska självklart hinna med goda middagar och få lite skön sol på oss. Med er på resan finns reseledare från Gotravel samt en guide som kan det mesta om vackra Madeira. 

 Dag 1 Öland/Kalmar – Funchal

Vi färdas under natten från hemorten över Öresundsbron till Kastrups flygplats. Härifrån tar flyget oss söder ut till Madeiras huvudstad Funchal. På eftermiddagen kör transferbuss oss till vårt hotell Four Views Monumental där vi sedan checkar in och får en stunds vila. På kvällen gemensam middag på hotellet .

Dag 2 Levadavandring Ponta S. Lourenco

Dagen startar med en stärkande frukost innan vi ger oss ut på den första vandringen tillsammans. Idag ska vi vandra på Madeiras östra udde, välbesökt av många turister från världen över. Promenaden här väntas ta cirka 4 timmar, 8 kilometers vandring med lite trevliga stopp längs vägen. Vi kommer även att serveras en picknicklunch under vår vandringsfärd. Kvällen ägnas åt en trevlig middag med lokala viner.

Dag 3 Levadavandrig Referta – Castelejo

Under vår tredje dag ska vi gå en ganska lätt promenad och få beskåda den vackra natur och blomsterflora som finns på ön. Denna del av Madeira sägs vara något helt unikt och annorlunda från resten av öns omgivning. Vi kommer bland annat få se gamla mysiga byar och en känd klippformation som finns i området. Vi stannar på en vacker plats för att inta en god lunch för att orka fortsätta vandringen. Vi kommer gå 5.5 kilometer som tar oss cirka 3 timmar. Middag på hotellet under kvällen.

 Dag 4 Fri dag

Idag tar vi en välförtjänt fri dag! Passa på att ta ett dopp i havet, njuta av staden eller en riktigt lång sovmorgon! Tips på aktiviteter och sevärdheter finns hos din guide. På kvällen äter vi middag tillsammans och diskuterar dagen.

Dag 5 Levadavandring Vale Paraiso

En promenad längs Levada Serra do Faial som är över 100 år gammal. Längs vår väg mellan två små byar får vi njuta av utsikten över byn Camacha som är fantastiskt vacker. Vi kommer även få se odlade trädgårdar och fantastiska terasser, denna vandring blir helt klart en höjdpunkt på vår resa! 5,5 kilometer, ca. 2.5 timmars vandring. Lunch ingår under vår promenad. Hotellmiddag serveras under kvällen.

Dag 6 Levadavandring Caldeirão Verde

Idag tar vi oss ut på den sista promenaden för denna resa, som också kommer att bli den längsta, – men oj vilka vyer vi kommer att uppleva! Efter frukost tar vi oss till startpunkten. Vi börjar vid Queimadas pensionat och vandrar längs Levada of Caldeirão Verde, som tar oss västerut genom ett smaragdgrönt paradis. Strax efter starten får vi en fantastisk utsikt över byarna långt nedanför. Vi kommer fram till ett vattenfall och går sedan genom några korta tunnlar, innan vi når det majestätiska vattenfallet Caldeirão Verde. Dagens promenad är på 13 kilometer och tar ca 4,5 timmar att gå. För att hålla oss pigga finns även en lunchpicknick med oss denna dag. Under kvällen serveras vi en god middag.

Dag 7 Fri dag

På vår sista dag på plats i Funchal, för denna resa, är dagen fri till att spendera just som du vill! Utforska mer spännande orter på ön eller ta en välförtjänt vilodag. På kvällen serveras en festlig avskedsmiddag på en restaurang i centrum av Funchal.

Dag 8 Funchal – Kalmar / Öland

Efter en god frukostbuffé och utcheckning vinkar vi hejdå till Madeira och ger oss av hemåt. Vi landar på Kastrup under eftermiddagen där vår buss väntar för att ta oss hemåt mot Kalmar & Öland. Med oss hem har vi en minnesrik resa, vilka vyer vi fått njuta av- och kanske lite träningsvärk här och där!

Resans Pris        16 100:-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 2 200,-)

                       

Du får
Transfer till Kastrup t/r
Väg & bro- avgifter
Flygresa Kastrup – Funchal t/r
7 övernattningar i vald rumskategori
7 middagar
6 frukostbuffé
4 picknickluncher
4 fantastiska vandringsupplevelser med lokalguide
Dryckespaket till varje middag, ¼ l. vin samt mineralvatten
Lokal busstransfer på Madeira

Reseledare från Gotravel under hela resan
Guide med erfarenhet av vandringsresor Eva-Britt Tågsjö

 

Förfrågningar           Gotravel, André & Elisabet Angelin   0480-47 54 49, info@gotravel.se

 

Anmälan                   Endast anmälan på förfrågan!

Anmälningsavgift    4 500-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel,
Lötvägen 30, 387 95  Köpingsvik, bg 437-6844. (Anmälningsavgift återfås ej från Gotravel vid avbokning inom 60 dagar från avresa oavsett anledning, teckna egen reseförsäkring för att skydda dig för detta)

 

Slutbetalning         Betalas in senast 30 dagar innan avresa i enlighet med bokningsbekräftelse

Resa garanteras vid 25 bokade platser.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i reseprogrammet. 

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB