Top
Julmarknad Berlin 5-8 december

Julmarknad Berlin 5-8 december

I Berlin, denna spännande världsmetropol, finns det alltid något nytt att se och uppleva! Tysklands huvudstad är kontrasternas stad – på samma gång en pulserande storstad och en gemytlig småstad som lockar till besök inte minst vid jultid. Det är nu det glittrar och sprakar som allra mest i Berlin. Staden har minst två uppsättningar av det mesta, på grund av sin högst speciella historia. Detta gäller också julmarknader, här räcker det emellertid inte med två utan varje stadsdel i Berlin anordnar sin egen julmarknad där vi kan njuta av Glühwein, brända mandlar, kanderade äpplen, massor av korvsorter som t ex Berlinarnas egen currywurst och allt annat som hör till.

Dag 1 Kalmar – Berlin
Resan utgår från Kalmar på morgonen och vi åker söderut längs E22:an, i en modern turistbuss via Öresundsbron vidare genom Danmark ner till Gedser. Där vi tar färjan framåt eftermiddagen till Rostock, lunch-möjligheter finns under båtfärden. Färden går sen vidare till Berlin och vårt hotell Park Inn som ligger centralt vid Alexanderplatz. Gemensam middag på hotellet.

 Dag 2-3 Berlin
Efter en god frukostbuffé väntar en guidad rundtur med vår svensktalande lokalguide. Vi kommer bl a att få se Berlins största och vackraste slott – Charlottenburg, ruinen av Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, shoppinggatan Kurfüstendamm, Strasse des 17 juni med Siegesäule, Tiergarten, förbundspresidentens slott Bellevue, Kongresshallen, Riksdagshuset, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz, rester av Berlinmuren, Checkpoint Charlie och Riksdagshuset. På eftermiddagen samt hela nästa dag beger vi oss ut bland julmarknader, butiker, och varuhus. Stadens vackra julmarknader garanterar en fantastisk julstämning och otroligt bra shopping. Europa Center är ett stort shoppingcentrum med över 100 butiker och restauranger. Berlin har också ett av världens finaste och mest kända varuhus, KaDeWe, där inte minst matavdelningen med delikatesser och små restaurangvrår imponerar.

 Dag 4 Berlin – Kalmar
Dags att lämna Berlin. Vi åker mot Rostock där vi stannar till för att handla på en gränshandel i Rostock innan vi tar färjan tillbaka till Gedser i Danmark. Tillfälle till lunch under båtfärden. Vi fortsätter färden genom Danmark och vidare hem till Kalmar dit vi beräknas anlända ca 21.30.

Pris                        4.700,-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 1000,-)

            

I priset ingår:

  • Resa från Kalmar i modern helturistbuss med dvd, toa, luftkonditionering samt tillgång till busscafé med varma och                                    kalla drycker med tilltugg.
  •  Öresundsbron t/r
  •  Färjeöverfart Gedser-Rostock t/r
  •  3 övernattningar med del i dubbelrum med dusch/wc
  •  3 frukostbufféer
  •  1 middag dag
  •  Guidad stadsrundtur enligt ovanstående program (ev entréer tillkommer)
  • Besök på julmarknader i centrala Berlin
  • Reseledarservice
  • Väg-, bro- och färjeavgifter.

Önskar du speciell sittplats i bussen under resan? Kontakta oss här eller uppge önskemål vid bokningstillfälle!

 

Anmälan                   Anmälan görs senast den 1 november 2019.

 

Anmälningsavg                 500:-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel.

                             Lötvägen 30, 387 96 Köpingsvik bg 437-6844.

0480-47 54 49, info@gotravel.se

 

Slutbetalning                   Betalas in senast 30 dagar innan avresa

Resan garanteras vid 35 bokade platser.
Vi reserveras oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB