Top

Inför din resa

Bokning, biljett och betalning

Du bokar din resa via Gotravel 0480-475 449 eller på vår hemsida. Bokningsavgiften som är 200:- per person för weekendresor och 500:- per person för längre resor betalas inom tio dagar. Detta är en förskottsbetalning som räknas av från resans pris.

Vid bokning av flygresor varierar bokningsavgiften beroende på olika flygbolags villkor, från 500-2000:- per person. Slutlikviden ska vara oss tillhanda senast 20 dagar innan avresan. Betalningen sätts in på bg 437-6844, märk betalningen: med ditt resmål och avresedatum.  När betalning är oss tillhanda är din inbetalningsavi giltig som biljett. Vi skickar ingen ytterligare bekräftelse utan kontaktar istället de som är försenade med betalning. Minst 20 resenärer krävs för att genomföra en resa.

Våra bussar och bussplacering

Vi samarbetar uteslutande med Tomas Buss. Vi ställer höga krav på bekvämlighet och säkerhet. Samtliga bussar är utrustade med säkerhetsbälten och fällbara stolar med extra benutrymme, dvd. Alla bussar är även utrustade med toalett och luftkonditionering. På våra flygresor, där vi använder utländska bussar, är det ej säkert att toaletten är öppen. Vi stannar dock med jämna mellanrum för toalettpaus. Alla resenärer får reserverade platser i bussen som fördelas efter önskemål/bokningsdatum. De som reser i sällskap med bekanta kan vid bokning ange detta och på så sätt få sitta nära varandra i bussen.

Avbokningar och avbeställningsskydd

Eftersom man i dag har avbeställningsskydd genom exempelvis sitt betalkort eller hemförsäkring så har vi inget eget avbeställningsskydd. Om du behöver avbeställa din resa skall detta ske så snart anledning uppkommit och innan resan påbörjats. Avbokningar tas emot på jourtelefon 0485-732 86 / 073-367 88 12.  Vid avbokning tas en avgift per person ut oavsett anledning. Vid avbokning av en flygresa är avbokningskostnaden lika med anmälningsavgiften. Vid avbokningar senare än två veckor före avresa måste akut sjukdom styrkas genom ett skriftligt läkarintyg. Vi följer paketreselagen.

Pass och försäkringar

På resor inom Norden och vid resor inom övriga Europa ska ett giltigt pass medtagas. Vid inresa till länder som ingår i Schengenområdet sker ingen obligatorisk passkontroll men vid särskilda omständigheter kan tillfälliga kontroller förekomma. Vi rekommenderar er att alltid medföra pass. På resor till länder utanför Europeiska unionen måste passet vara giltigt minst sex månader efter utresa. Här är passkontroller obligatoriska och det är även viktigt att passet är helt. För resor till USA måste ditt pass vara av typen E-pass. Dessa började utfärdas från år 2012 och har ett inbäddat elektroniskt chip.

Vi säljer inga extra reseförsäkringar. En vanlig hemförsäkring ger ett bra grundskydd. Om ni vill teckna en tilläggsförsäkring för en resa rekommenderar vi att ni kontaktar ert försäkringsbolag. Sjukvårdsbesök utomlands underlättas mycket av medtagande av EU-kort som kan beställas från Försäkringskassan.

Önskemål

Ibland finns det särskilda önskemål inför en resa. Det kan exempelvis gälla bussplats intill bekanta, allergier, eller handikapp. Dessa bör meddelas vid bokning så att hotellen blir informerade i god tid. Vi kan inte garantera att alla önskemål tillgodoses eftersom hotellen även har andra gäster att ta hänsyn till men vi kommer att göra vad vi kan för att de ska uppfyllas. Vi rekommenderar glutenintoleranta att för säkerhets skull ta med eget bröd.

Tider på resan

Alla tider är lokala. Många av tiderna är cirkatider och påverkas av en rad faktorer. Ankomsttider till exempelvis städer eller hotell är ungefärliga och påverkas givetvis av trafik- och väderleksförhållanden. Det kan även förekomma ändringar för tider gällande färjor, utflykter och middagar. Observera även att öppettider för exempelvis butiker, restauranger och museer kan påverkas av länders nationella helgdagar.

Måltider på resan

På de flesta av våra resor bokas hotellen med halvpension. Övernattningen köps som ett paket och menyers sammansättning bestäms av hotellen. Många hotell serverar internationell mat för att den ska passa så många som möjligt av hotellets gäster. Vi rekommenderar de som vill pröva lokala maträtter att göra detta under luncherna. Eftersom hotellen komponerar sina menyer oberoende av varandra kan tillfälligheter göra att liknande maträtt serveras vid fler än ett tillfälle under en och samma resa, men vi försöker i möjligaste mån att undvika detta.

Bagage

Maxvikt för bagage är 30 kilo per person om inget annat är specificerat. Detta inkluderar även allt som inhandlas under resan. Ni ansvarar själva för lämplig märkning av väskor och inköpta varor. Vi rekommenderar att det står namn och adress på väskor om bagage kommer på villovägar. Var god meddela Gotravel om ni planerar att ta med exempelvis rullator, reserullstol eller barnvagn.

Om något bagage glöms kvar i bussen kontaktas Gotravel. Ägodelar som glömts på hotell kan efterlysas genom att kontakta Gotravel.

Anslutning och påstigningsplatser

Alla våra resor  utgår från Öland, Tomas Buss garage i Löt,  Borgholm och Träffpunkten, Färjestaden. Sedan vidare till Lindsdal och Rasta i Kalmar. Från Kalmar tar resorna olika färdvägar beroende på resmål. Vi erbjuder påstigning på ett flertal påstigningsplatser. En påstigningsplats kan ändras efter önskemål, men senast en vecka innan resans avfärd.

Hotell

Våra hotell håller oftast god mellanklass eller bättre. Vid boende på övernattningshotell är det vanligt att hotellen ligger utanför eller i utkanten av övernattningsstaden. På så sätt kan vi hitta prisvärda övernattningar på hotell av affärshotellskaraktär. På julmarknadsresor ligger oftast våra hotell centralt med gångavstånd till julmarknaderna.

Hotellrum

Det förekommer skillnader mellan olika länders hotellstandard. Standarden i Östeuropa och Sydeuropa är ibland lägre jämfört med inom Norden. Naturligtvis är alla rum utrustade med WC och bad eller dusch. På vissa hotell kan det förekomma skillnader mellan rums storlek, utrustning och utsikt. Fördelningen av rummen görs ett par dagar i förväg av hotellen och hotellen ansvarar för rumsfördelning.

Enkelrumstillägg

Våra angivna priser avser pris per person i dubbelrum. Vid boende i enkelrum tillkommer enkelrumstillägg vilket ses som ett tillägg för att ensam få disponera ett rum, en kostnad som hotellen tar ut. Enkelrumstillägg tillkommer även när en tilltänkt rumskamrat avbokar kort tid före en avresa.

Våra Garantier

Vi ställer lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet, tel. 08-700 08 00 eller www.kammarkollegiet.se.
Vi ställer garantier motsvarande 2.300.000.000 för period 2018. Kontrollera detta här: Kammarkollegiet

Synpunkter på resan

Många av våra resor besöker länder där kulturer, levnadsvanor och matvanor skiljer sig från våra egna. Detta bör finnas i åtanke då ni väljer att semestra utanför Sveriges gränser. Anser ni att något är fel på resan måste detta framföras på plats till reseledningen. Det ger oss möjligheten att omedelbart åtgärda felet.