Top
Huvudstaden Rom 18-22 september 2019
Boka resa nu

Huvudstaden Rom 18-22 september 2019

Rom, den eviga staden med storslagen arkitektur och historiska kvarlämningar. Det är fascinerande att beskåda de tusentals år gamla byggnadsverken som står kvar än idag. Det märks att italienarna är stolta över historian och sin huvudstad och de är duktiga på att bevara sitt arv.
Rom är en stad med gångavstånd mellan de flesta sevärdheter och det är, ofta, till fots man upptäcker de små smultronställena man aldrig annars skulle upptäckt. Ta del av historian, den goda maten, vinerna, kulturen och atmosfären.

Dag 1 Öland/Kalmar – Köpenhamn – Rom

Avresa från Öland med påstigning i Borgholm/Färjestaden/Lindsdal/Kalmar och vidare med påstigning längs E22:an för vidare färd till Kastrup. Flyget avreser under förmiddagen till Rom där en lokal italiensk transferbuss väntar för att köra oss direkt till vårt boende för 4 nätter, Smooth Hotel Termini. Hotellet är beläget cirka 4 km. från Vatikanstaten och Peterskyrkan. Med utmärkta kommunikationer i Rom, buss, spårvagn och taxi, är det enkelt att ta sig fram.  Gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 2 Rom

Efter en god frukost möter vår svenska lokalguide upp för en första panoramatur genom den eviga staden, förbi många sevärdheter. Till Roms historiska platser och minnesmärken hör bland annat Capitoleum, Fontana di Trevi, Colosseum, Ängelsborgen – Castello San Angelo, Spanska Trappan, Villa Borghese och Pantheon. Det blir även fri tid på egen hand för shopping och egna strövtåg. Missa inte de livliga espresso-barerna i stadens historiska centrum, Centro Storico, eller prova de utmärkta shoppingmöjligheterna på eleganta Via Condotti. Gemensam 3-rätters middag under kvällen.

Dag 3 Vatikanen & Peterskyrkan

Idag träffar vi återigen vår lokala guide för vidare utforskning av Den heliga staden och framförallt Vatikanmuseét och Peterskyrkan där vi guidas.  Sen eftermiddag och kväll är fri för egna upptäckter av staden. En äkta italiensk middag på en rustik italiensk restaurang kanske lockar.

Dag 4 Vinprovning & Frascati

Med vår buss gör vi idag en tur till Frascati beläget
2 mil sydost om Rom. Frascati är en gammal semesterort med anor från 1300-talet.
På närliggande vingården Casal Pilozzo får vi prova viner!

Dag 5 Rom – Köpenhamn – Kalmar/Öland

Efter frukost är det dags att lämna Rom, vår transferbuss tar oss till flygplatsen för flyget tillbaka till Köpenhamn. Där väntar en transferbuss som tar oss vidare hem till Kalmar och Öland.

Pris         10 600:-/person i dubbelrum  (enkelrumstillägg 1700,-)                    

Du får
Transferbuss Öland/Kalmar – Kastrup t/r
Väg & bro- avgifter
Citytax i Rom
4 övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
4 frukostar
3 middagar
Gudning i buss & till fots i Rom
Guidning i Vatikanmuséet & Peterskyrkan
1 vinprovning
Utflykter enligt ovanstående program, ev. inträden tillkommer.
Reseledare från Gotravel under hela resan

Förfrågningar            Gotravel, André & Elisabet Angelin   0480-47 54 49, info@gotravel.se

Anmälan                       Anmälan görs omgående och på förfrågan.

Anmälningsavgift     3 000,-/person betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel,
Lötvägen 30, 387 95  Köpingsvik, bg 437-6844. (Anmälningsavgift återfås ej från Gotravel vid avbokning inom 60 dagar från avresa oavsett anledning, teckna egen reseförsäkring för att skydda dig för detta)

Slutbetalning        Betalas in senast 30 dagar innan avresa i enlighet med bokningsbekräftelse

Resan garanteras vid 35 bokade platser.
Vi reserveras oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB