Top
Försommarresa Hansastaden Wismar 5-9 juni 2020
Boka resa nu

Försommarresa Hansastaden Wismar 5-9 juni 2020

Den tyska hamnstaden Wismar bjuder på fantastisk arkitektur, härliga hamnpromenader och färgrika byggnader.
Här kan du strosa längs de medeltida gatorna, avnjuta gott lokalt öl eller njuta av vårsolen i hamnen. Under många år var Wismar styrt av Sverige vilket än idag präglar staden. Missa inte heller den berömda stadskärnan som finns med på UNESCOS världskulturarvslista. Vart du än vänder dig i Wismar finns den levande historien kvar som vittnar om hur välbärgad staden var under medeltiden!
Vår resa tar er runt i Wismar och även till Schwerin, huvudstad i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Vi upplever
städerna tillsammans med vår svensktalande lokalguide.

Dag 1, 5 juni
Under morgonen hämtar bussen upp oss vid vald hållplats och tillsammans färdas vi söderut. Vi stannar för en frukostrast på Ekerödsrasten innan vi fortsätter mot Öresundsbron och färdas genom Danmark mot färjan i Gedser. Överfarten tar cirka två timmar och här passar det utmärkt att spisa lunch efter egna önskemål. Väl framme i tyska Rostock färdas vi dom cirka sex milen mot resans huvudmål, Wismar. Vi checkar in på vårt hotell Alter Speicher och gör oss hemmastadda på respektive rum och tar kanske en stunds vila innan middagen serveras till oss. Kvällen är sedan fri för egna upptäckter.

Dag 2, 6 juni
Frukosten står serverad och efter en bra start på dagen är det tid för en stadspromenad med vår svensktalande guide. Under vår guidning passerar vi många historiska byggnader, bland annat Fürstenhof som under ”svensktiden” var en känd domstol. Även stadsbiblioteket och flera andra vackra platser i stadskärnan kommer att beskådas innan vi serveras lunch på en restaurang i staden.

Mätta och glada beger vi oss mot nästa besök, Welterbehaus och sedan vidare mot den fantastiska St. Nikolai kyrkan byggd redan under 1300-talet. Denna kyrka räknas som Wismars stadskyrka och interiören är mycket värdefull. Kyrkan fylls av liv, dag som kväll, sommar som vinter.
Efter en dag full av besök avslutar vi på stadens bryggeri med middag och en spännande ölprovning innan sängen kallar.

Dag 3, 7 juni
Efter en välsmakande frukost tar vi oss mot Schwerin som är huvudstad i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Här guidas vi genom staden, sedan besöker vi även slottet som har en tusenårig historia. Lunch spisas ombord på den rundtursbåt som ska ta med oss ut på  Schwerins sjö med många vackra vyer och förhoppningsvis kan vi även njuta av försommarsolen.
Vi åker sedan tillbaka mot Wismar där vi får en kort stunds vila på hotellet innan det är tid för gemensam middag på en lokal restaurang i staden.

Dag 4, 8 juni
Vi äter en stadig frukost innan vi gemensamt promenerar mot hamnen där vi får höra om tiden då staden var en del av Hansan. Efter vår guidade tur har vi eftermiddagen fri för egna aktiviteter och kan utforska Wismar på egen hand. Vår guide på plats hjälper gärna till med att rekommendera fler sevärdheter.
Under kvällen serveras resans sista gemensamma middag och vi njuter tillsammans innan det är dags att packa ihop vår resväska för avfärden morgonen efter.

Dag 5, 9 juni
Efter frukost sätter vi oss bekvämt i bussen som tar oss mot färjeläget i Rostock. Resan går genom Danmark och vidare mot svenska gränsen. Under eftermiddagen stannar vi för en bensträckare och eventuell middag. Vi når senare hemorten under kvällskvisten med en trevlig försommarresa i bagaget!

Under resan ges möjlighet till att inhandla diverse godsaker på gränshandel.

 Pris: 6900:-/person del i dubbelrum (enkelrumstillägg 1500:-)

Detta ingår i resans pris:

  • Bussresa i bekväm helturistbuss
  • 4 nätter i vald rumskategori
  • 4 middagar
  • 2 luncher
  • Svensktalande lokalguide dag 2—4 enligt program
  • Båtutflykt i Schwerin
  • Inträden enligt program
  • Stadspromenader i Wismar och Schwerin
  • Bro-, väg och färjeavgifter

Anmälan: sker senast 10 april 2020

Anmälningsavgift: 500:- betalas senast 10 dagar efter mottagen bekräftelse.

Slutbetalning: betalas in senast 30 dagar innan avresa i enlighet med bokningsbekräftelse.

Observera att ingen form av dryck ingår i middagar/luncher utan detta betalas av varje gäst på plats.

Resan garanteras vid 30 bokade platser.

Vi reserveras oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB

 

Tillbaka till resekalendern Boka resa nu