Top
Få platser kvar
Donaukryssning 5-11 Augusti 2019
Boka resa nu

Donaukryssning 5-11 Augusti 2019

Upplev Europa med båt och få helt andra vyer än från bussen! Vi reser med ett flytande hotell på floderna, bekvämt och ombonat. Från Passau, beläget i östra Bayern kryssar vi längs Donau. Vi bor ombord på CroisiEuropes bekväma båt i trevliga hytter. God mat och dryck väntar oss ombord – all inclusive!
På dagarna gör vi utflykter och upptäcker pärlor i Österrike och Ungern. Budapest har alltmer blivit ett eftertraktat resmål, följ med och upptäck varför. Låt dig förälskas i termalbadens förlovade land. Här finns mer än gulaschsoppa och fatányéros.

Dag 1 Hemorten – München
Resan utgår kring lunchtid från Öland & Kalmar med en transferbuss som kör oss över Öresundsbron till Kastrup i Köpenhamn. Vi flyger med Lufthansa under kvällen, till München, där väntar en god natts sömn på Novotel Hotel München.

Dag 2  München – Passau
Efter frukost tar vi oss med buss vidare till Croisi Europes båt i Passau för inkvartering i trevliga hytter. Här är vårt hem, ombord på det flytande hotellet, för ett par dagar framöver. Under vår första kväll ombord lär vi känna varandra och besättningen under en välkomstdrink, därefter serveras middag. Vi kryssar ut under kvällen genom det vackra landskapet i Engelhartszell.

Dag 3 Passau-Wien
Under vår andra dag kryssar vi i behagligt tempo och stannar till vid trevliga sevärdheter, vi besöker bland annat Dürnstein – en pittoresk liten by som är trevlig att strosa i en stund. Lunch serveras ombord på vår båt under tiden som vi kryssar vidare mot nästa mål; Wien.
Vid ankomst finns möjlighet att gå en sen kvällsvandring. Middag serveras ombord, givetvis inklusive dryck och kaffe på maten.

Dag 4 Wien
Efter en god och mättande frukost är det dags att upptäcka vad Wien kan erbjuda! Följ med på vår utflykt eller styr kosan helt enligt egna önskemål. Wien är en stad i förvandling. Gammalt möter nytt och det är just denna mix som gör staden så intressant. Det vackra slottet Schönbrunn får man inte missa. Arkitekten fick i uppdrag att rita något som kunde överträffa Versailles men då finanserna inte räckte ritade denne istället 1693, Schönbrunn. Här höll Mozart sin första konsert som femåring. En kopp kaffe med apfelstrudel är också ett måste, här i staden grundades det första Kafeehaus år 1685. Efter våra upptäcktsfärder under dagen ses vi åter ombord. Ikväll är det galamiddag ombord, lite festligare alltså.

Dag 5 Eztergom – Budapest
Under morgonen ankommer vi Eztergom, en av de äldsta städerna i Ungern. Här bor ca. 28.000 invånare. Vi får fri tid att strosa en stund. Under vår lunch ombord färdas vi vidare mot Budapest dit vi kommer under eftermiddag/kväll. Här går vi en gemensam kvällspromenad i anslutning till kvällens middag.

Dag 6 Budapest
Idag upptäcker vi Ungerns huvudstad. Staden består av två halvor; Buda och Pest, belägna väster respektive öster om floden. Följ med på Gotravels utflykt eller strosa på egen hand och upptäck dina smultronställen i den mycket populära staden. På Budasidan finner du de bästa termalbaden, på Pestsidan är shopping, caféer & barer mer frekventa. Hjältarnas torg är en sevärdhet, här står Milleniummonumentet; Ryttarstatyer av de sju hövdingar för magyariska stammar som grundade Ungern under 800-talet. Den vackra Kedjebron som går över floden är vacker att se kvällstid.

Dag 7 Hemresedag
Efter tidig frukost är det dags att checka ut från vår båt. Vårt flyg avgår under kvällen och tar oss tillbaka till Köpenhamn från Budapest. Här väntar en transferbuss som kör oss vidare hem till Kalmar och Öland.

Pris:                               
16 750:-/person på huvuddäck
17 950:-/ person på övre däck
Enkelhyttstillägg (på förfrågan): 4200:- på huvuddäck, 5500:- på övre däck. I m

 Du får
Transfer från Öland/Kalmar till Köpenhamn t/r
Flygresa Köpenhamn–München
Flygresa Budapest-Kastrup (mellanlandning i Zurich)
1 övernattning i München
5 övernattningar ombord enligt vald kategori
6 frukostbufféer
Luncher ombord inkl. dryck (öl/vin/alkoholfritt/kaffe)
5 middagar inkl. dryck (öl/vin/alkoholfritt/kaffe)
Fri dryck ombord från baren (exkl. champagne och specialviner)
Flyg-, hamn-, och turistskatter
Reseledare: Anki Berglund

Förfrågningar Gotravel ( 0480-47 54 49

Anmälan Anmälan görs omgående. Resan har ett begränsat antal platser.

Anmälningsavgift: 4 500:-/person inkl flygbiljett betalas senast 10 dgr efter anmälan, till Gotravel, bg 437-6844.
Anmälningsavgift återfås ej från Gotravel vid avbokning inom 60 dagar från avresa oavsett anledning, teckna egen reseförsäkring för att skydda dig för detta

Slutbetalning. Betalas in senast 60 dagar innan avresa.                                                                        

Vi reserverar oss för ev. förändringar i programmet samt för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

Resan garanteras vid 22 bokade platser.
Vi reserveras oss för eventuella ändringar i reseprogrammet.

Lagstadgad resegaranti är ställd till Kammarkollegium.
Vi följer paketreselagen, läs gärna mer på www.gotravel.se
Resan arrangeras av Gotravel och Tomas Buss AB

Tillbaka till resekalendern Boka resa nu